Logo

RSS Print

'Lærkevej - Til døden os skiller’

De kendte karaktere fra TV2's anmelderroste tv-serie vender tilbage på det store lærred. www.kino.dk besøgte den fiktionelle gade under de sidste optagelser til filmen 'Lærkevej - Til døden os skiller'.

Af: Louise Berg, Kino.dk

Under overfladen

I ægte Desperate Housewives-stil fremstår husene på Lærkevej overordentlig nydelige med nyklippede ligusterhække og svajende Dannebrogsflag. Men bag den friseret overflade lurer mørke hemmeligheder, hvor flere af gadens beboere endda har mord på samvittigheden.

Filmens handling tager udgangspunkt i Elisabeth (Søs Egelind), der kollapser midt under sin egen fest. Det viser sig desværre, at hun er alvorligt syg, hvilket sætter tankerne i gang hos alle på Lærkevej, og får villavejens beboere til at revurdere deres egne liv.

Ikke kun en komedie

Kino.dk ankommer til settet på optagelsernes sidste dag. Scenen, hvor den kollapsede Elisabeth bliver hentet af en ambulance for øjnene af festens gæster, er i fuld gang. Søs Egelind, der spiller den fordrukne rigmandskone Elisabeth, ligger livløs på en båre mens to ambulanceførere løfter hende ind i ambulancen og kører væk. "Cut... og TAK" råber instruktøren, før scenen endnu engang tages om.

Denne tragiske scene afspejler, at dette ikke kun er en sjov film. Ligesom serien har den også en seriøs side.

Da jeg under en velfortjent pause taler med Søs Egelind, er det dog også filmens seriøse side der ligger skuespilleren nært:

"Nu hedder filmen jo 'Lærkevej - Til døden os skiller', så den kommer jo også til at handle om døden, og det synes personligt er et spændende emne. Døden er jo en naturlig ting, og jeg synes, at det er vigtigt at få talt om det."

Om nogen faktisk dør på Lærkevej eller ej, bliver dog ikke afsløret.

Fedt at fortsætte på Lærkevej

Der har indtil videre været to sæsoner af lærkevej, og længe har der været rygter om en tredje sæson. Nu kommer der så en film. Da Søs første gang hørte dette, overvejede hun ikke længe, om hun skulle sige ja til projektet:

"Jeg tænkte FEDT - vi har jo arbejdet sammen om to sæsoner nu, og vi har det bare rigtigt godt sammen".

Til spørgsmålet, om filmen bliver det sidste, vi kommer til at se til Lærkevej, svarer Søs forhåbningsfyldt:

"Det kan jeg jo desværre ikke bestemme..."

Hun griner for sig selv og fortsætter:

"Men det kunne da være sjovt at lave en 'Lærkevej – til de varme lande'..."

Hun griner igen.

"Eller noget i den stil..."

Bag om kameraet

Med på settet er også producer Mie Andreasen, der har været med siden seriens spæde begyndelse. Jeg spørger hende hvad vi kan forvente af filmen:

"Til dem, der kender lærkevej-serien, har vi ligesom valgt at skrue op for det hele, så det bliver vildere og sjovere. Grundlæggende kan man sige, at der bliver MERE Lærkevej."

Om det så betyder, at filmen kun er henvendt til fans af serien, svarer Mie:

"Filmen tager udgangspunkt i de samme karaktere og det samme univers og fortsætter med at blande komedie og alvor. Men vi forsøger at løfte den til en spillefilm, så den kan stå selvstændigt."

Hun fortsætter:

"Jeg tror ikke, at der er nogen, som er fan af serien, der vil blive skuffet. Tværtimod. Men vi vil også gerne invitere nye til."

Udover Søs Egelind vender Christian Tafdrup, Laura Drasbæk, Anette Støvelbæk m.fl. tilbage til rollerne fra tv-serien, og Mogens Hagedorn instruerer filmen. Vejens nye tilflyttere spilles bl.a. af Mia Lyhne, Charlotte Fich og Claes Bang.

'Lærkevej: Til døden os skiller' får biografpremiere den 2. februar.