zentropa-logo

Lars Mikkelsen og Sofie Gråbøl i nyt stort dansk drama

17.03.2015

Zentropa kan i dag præsentere sit nye store drama DER KOMMER EN DAG, instrueret af Jesper W. Nielsen (Okay, Manden bag døren, Store planer) efter idé og skrevet af Søren Sveistrup (forfatteren til Forbrydelsen I-III og Nikolaj og Julie).

DER KOMMER EN DAG er en "David mod Goliat"-historie. Filmens optagelser startede på Fyn i sidste uge og forventes at vare frem til 15. maj.

Lars Mikkelsen og Sofie Gråbøl vender hjem
Det er lykkedes Zentropa at samle nogle purunge talenter og en række af landets bedste skuespillere til DER KOMMER EN DAG. I de to hovedroller som brødrene Elmer og Erik er der spillefilmsdebut til Harald Kaiser Hermann og Albert Rudbeck Lindhardt.

I de voksne hovedroller omkring drengene har Zentropa begået flere store scoops: Såvel Lars Mikkelsen og Sofie Gråbøl er hentet hjem fra udlandet for at spille store roller i filmen.

Som den frygtede forstander er Lars Mikkelsen tilbage på dansk grund efter internationale roller som henh. russisk præsident i Netflix’ House of Cards, skurk i tv-serien Sherlock Holmes og Harald Bjørn i DR1s populære nye internationale krimiserie Mord uden grænser. Og som den nytilkomne Lærer Lilian, der modstræbende må lære spillets regler på Gudbjerg, vender Sofie Gråbøl ligeledes hjem for en stund efter at have stået på scenen som dansk dronning i forestillingen James III i Edinburgh og haft en af hovedrollerne i den nye britiske krimiserie Fortitude, som netop nu kører på TV2.

I den øvrige stab på børnehjemmet Gudbjerg finder vi bl.a. Lars Ranthe som overlærer Toft Lassen, Søren Sætter-Lassen som Lærer Aksel og Solbjørg Højfeldt som Fru Oskarson.  Sonja Richter spiller Erik og Elmers mor, Paw Henriksen er deres onkel, og i andre roller vigtige roller medvirker også David Dencik, Jens Jørn Spottag og Mads Wille m.fl.