house-jack-web

Lars Von Trier inviteret til Cannes Filmfestival

19.04.2018

Den Zentropa producerede film 'The House that Jack Built' af instruktør Lars Von Trier er udtaget til Cannes til det officielle program uden for konkurrence. 

Cannes Film Festivalen har torsdag den 19. april offentliggjort, at Zentropa og Lars von Triers 'The House that Jack Built' er udtaget til det officielle program, hvor den deltager uden for konkurrence. Festivalen, der i år afholder sin 71. udgave, løber fra 8. til 19. maj.

Handlingen

'The House that Jack Built' følger den højt intelligente Jack over en periode på 12 år og introducerer de mord, som er definerende for Jacks udvikling som seriemorder. Vi oplever historien gennem Jack, mens han postulerer, at hvert et mord, han begår, er et kunstværk i sig selv. Selvom politiet langsomt nærmer sig Jack, løber han større og større risici i jagten på at skabe det ultimative kunstværk.

Matt Dillon ses i hovedrollen som Jack, og Verge spilles af Bruno Ganz. Desuden medvirker blandt andre Uma Thurman, Sofie Gråbøl, Riley Keough og Siobhan Fallon Hogan. 

Trier har skrevet manuskript til filmen, som bygger på hans og Jenle Hallunds ide. Zentropa producerer, og en stor del af holdet er kendt fra Triers tidligere film, blandt andre producer Louise Vesth, fotograf Manuel Alberto Claro, klipper Molly Malene Stensgaard og medklipper Jacob Schulsinger, scenograf Simone Grau Roney og lyddesigner Kristian Eidnes Andersen.

Filmen er støttet af Det Danske Filminstitut ved filmkonsulent Mikkel Munch-Fals, Copenhagen Film Fund og DR, blandt flere andre.

'The House that Jack Built' distribueres i Danmark af Nordisk Film og får dansk biografpremiere i efteråret 2018.

Kilde: DFI