iqbalfarooqcast-foto-per-arnesen

Manu Sareens populære børnebog om Iqbal Farooq filmatiseres

26.05.2015

Forfatter og minister Manu Sareens populære børnebog om Iqbal Farooq filmatiseres nu af instruktør Tilde Harkamp efter manuskript af Renée Toft-Simonsen.

Optagelserne er netop nu i fuld gang til den nye danske familiefilm, Iqbal Farooq, der er baseret på den nuværende Minister for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Manu Sareens succesrige børnebogserie om den 13-årige dreng, Iqbal, og alle de spændende og sjove eventyr, hans sprudlende personlighed gang på gang kaster ham ud i – som regel i selskab med sine venner, store familie og farverige bekendtskaber. Præcis som i bøgerne, er filmen både skør, sjov, varm og - ikke mindst - tidssvarende med sit universelle budskab om sammenhold og samarbejde på tværs af kulturer og baggrund med udspring i Iqbals farverige familie og miljø. En film om en moderne dansk familie.

Synopsis 
Den 13-årige Iqbal er en charmerende, fantasifuld og sjov dreng, hvilket ifølge hans far slet ikke er nok, hvis man skal blive til noget i verden. Men da Iqbal sammen med sin jævnaldrende veninde, Sille, og lillebroren, Tariq (11 år) ved et uheld kommer til at sprænge deres skole i luften, er hans far dog det mindste problem.
De to forbrydere, Æselmand og Svinet, vil nemlig have fat i opskriften på det tilfældigt hjemmebryggede sprængstof og sprænge Tivoli i luften. Tariq kan ikke præcist huske opskriften, så forbryderne kidnapper den nuttede lillebror Dindua (6 år). Jagten går nu ind for at befri Dindua og redde Tivoli - og det kræver samarbejde, mod og ikke mindst en masse fantasifulde idéer, som Iqbal er ekspert i at levere.

I rollen som Iqbal Farooq debuterer Hircano Soares og hans veninde, Sille, spilles af Liv Leman Brandorf. I de øvrige ledende roller ses bl.a. de to forbrydere Rasmus Bjerg (Æselmand), Andreas Bo (Svinet) samt Arien Alexander Takiar (lillebror Tariq), Moowgliie Duissara (lillebror Dindua), Runi Lewerissa (far), Sara Massoudi (mor), Dar Salim (Onkel Rafiq), Tine Thiesgaard (tante Fatwa), Sarah J. Brandt Hermansen (storesøster Fatima), Patricia Schumann (Silles mor), Torben Zeller (viceværten), Ditte Hansen (skolepsykologen Jeanette) og Martin Brygmann (læreren Jeppe).
 
Iqbal Farooq, er instrueret af den spillefilmdebuterende Tilde Harkamp, der dog allerede er en meget erfaren instruktør med succesrige tv-serier, som bl.a. Tvillingerne og Julemanden, Ludvig og Julemanden og Lærkevej bag sig.
Manuskriptet, der er baseret på den første bog i serien, ’Iqbal Farooq og den sorte Pjerrot’, er skrevet af psykolog og forfatter Renée Toft Simonsen, og det er hendes debut som spillefilms manuskriptforfatter. Hun har dog tidligere skrevet en lang række bøger, bl.a. børnebøgerne om Karla, hvoraf flere allerede er filmatiseret.

Optagelserne, der startede 4. maj og slutter 24. juni, foregår i København samt på Djursland.