Logo

RSS Print

Marokkansk filmpris til Nordisk Film

Lørdag aften triumferede Frederikke Aspöcks debutspillefilm Labrador ved årets Marrakech International Film Festival som vinder af hovedprisen, Grand Prix.

Marrakech International Film Festival blev holdt første gang i 2000 og er en af de største filmbegivenheder i Marokko. Efterhånden har festivalen fået stor international bevågenhed, bl.a. på grund af dens evne til at tiltrække store navne som Martin Scorsese, Francis Ford Coppola, David Lynch og Susan Sarandon.

En klar og enkel film
Det underspillede, psykologiske drama er både produceret og distribueret af Nordisk Film og modtog allerede international ros ved sin verdenspremiere tilbage i maj i Cannes.

Thomas Heinesen, producer på den prisbelønnede film, forklarer, hvorfor denne simple fortælling, der foregår i nordens blæst og kulde, kan røre folk i Afrika:

"Det er nok et spørgsmål om at Labrador er en meget klar og enkel film. Med kun tre medvirkende og et goldt og øde landskab, hvor der ikke er mange steder, man kan gemme sig, kommer alle konflikterne mellem de tre til at stå rent og nøgent frem. På den måde bliver det almenmenneskeligt og dermed genkendeligt for mange mennesker - også fra andre kulturer. Og så er det selvfølgelig eksotisk for publikum i den del af verden at se en ordentlig snestorm," siger han og tilføjer:

"I øvrigt blev filmen i sidste måned officielt udvalgt til at deltage på Mumbai International Filmfestival, så der er noget om at den også appellerer til folk med en helt anderledes baggrund."

Efterliv i stuerne
Til gengæld skal man være hurtig, hvis man som dansker vil opleve filmen på det store lærred.

"Filmens danske efterliv er beskedent. Vi har besluttet ikke at give filmen biografdistribution, så filmen vil kun være tilgængelig på dvd og vod efter dens præsentation ved CPH:PIX-festivalen i København i april. Det er klart, at vi håber, at den omtale, der har været i forbindelse med, at den vandt i Marrakech, sammen med den omtale den får i forbindelse med PIX, vil være medvirkende til, at så mange som muligt vælger at leje/købe filmen efterfølgende," afslutter Heinesen.

Handlingen
Stella er gravid og ønsker at få barnet, men kæresten Oskar har sine tvivl. Det unge par tager sammen over til øen, hvor Stellas far, kunstneren Nathan, lever enkelt og primitivt som eneste beboer sammen med sin labradorhund. Oskar lader sig forvirre og provokere af Nathan og hans frisindede forhold til Stella, hvilket resulterer i et uundgåeligt opgør mellem de to mænd.

Labrador bliver vist på CPH:PIX i april 2012.
Herefter får den release på dvd og vod.