Logo

RSS Print

Melancholia hyldet af amerikanske kritikere

I weekenden kastede de amerikanske filmkritikere deres dom over 2011's mest markante film, og Lars von Triers Melancholia spillede en ikke uvæsentlig rolle.

  • Foto: Christian Geisnæs

    Foto: Christian Geisnæs

På restauranten Sardi's i New York samledes 58 kritikere og anmeldere, der tilsammen udgør The National Society of Film Critics, til den årlige hyldest af filmens absolutte elite. Lars von Triers dommedagsdrama Melancholia, der er produceret af Zentropa, blev til sammenkomsten hædret af de amerikanske anmeldere.

Stor cadeau til Trier

De indflydelsesrige filmkritikere valgte at uddele den fornemme titel "Årets Bedste Film" til von Triers smukke skildring af verdens ende. Derudover blev Kirsten Dunst kåret til "Årets Skuespillerinde" for sin præstation som den depressive brud, Justine, i filmen. Udover de to vundne kategorier, var Lars von Trier og Melancholia også nomineret til "Bedste Instruktør" og "Bedste cinematografi".

Overraskende udfald

Kåringen er baseret på baggrund af personlige stemmer fra hver af de 58 filmkritikere. Terrence Malicks The Tree of Life var forud for sammenkomsten favorit til at modtage størstedelen af stemmerne, men Melancholia besejrede den amerikanske film med én stemme.

Melancholia er distribueret af Nordisk Film.