Logo

RSS Print

Mikael Persbrandt i ny Pernille Fischer Christensen-film

To år efter biografpremieren på den prisbelønnede publikumssucces EN FAMILIE, er Pernille Fischer Christensen klar til at indlede optagelser til sin fjerde og største spillefilm til dato: EN SANG FRA HJERTET, som er produceret af Zentropa Entertainments16 og får dansk biografpremiere 13. marts 2014. Filmen optages på Fyn (6 uger) og Sjælland (1 uge) i morgen onsdag d. 23. januar og syv uger frem.

  • Foto: Erik Molberg Hansen

    Foto: Erik Molberg Hansen

EN SANG FRA HJERTET er en følelsesladet fortælling om et møde mellem to fortabte skæbner, en voksen mand og en dreng. Den verdensberømte singersongwriter, Thomas Jacob, bor i Los Angeles. Han er en mand med succes og mange brændte broer, som lever og ånder for musikken og ikke meget andet. Da han vender hjem til Danmark for at indspille nyt album med sin faste musikproducer, tropper hans voksne datter Julie op. Med sig har hun hans barnebarn, den 11-årige Noa, som Thomas aldrig har mødt. Snart bliver Thomas meget mod sin vilje tvunget til at tage sig af Noa, og de to begynder stik imod alle odds langsomt at finde hinanden igennem musikken. Men så indtræffer katastrofen, og Thomas må se i øjnene, at han skal træffe et valg, der forandrer hans liv for altid.
 
EN SANG FRA HJERTET er Pernille Fischer Christensens bud på en moderne tåreperser om at opdage kærligheden i sig selv og finde tilbage til livet.
 
Castet
Mikael Persbrandt og Trine Dyrholm genforenes på det store lærred for første gang siden den Oscar-belønnede Hævnen. Mikael Persbrandt skal spille den livstrætte verdensstjerne Thomas, som efter et hårdt liv uden at se sig tilbage, står og kigger ned mod afgrunden. Trine Dyrholm spiller hans overbærende og kærlige musikproducer Molly Moe, Borgen-aktuelle Birgitte Hjort Sørensen er Thomas’ datter Julie, og i rollen som den kun 11-årige Noa er der debut til Sofus Rønnov.
 
Holdet bag filmen
Pernille Fischer Christensen har skrevet filmens manuskript sammen med Kim Fupz Aakeson. De to stod også bag manuskriptet til Pernille Fischer Christensens debutfilm En Soap, som vandt en Sølvbjørn og prisen for bedste debutfilm ved Berlin Film Festival og En familie som også fik verdenspremiere på Berlin Film Festival og modtog festivalens internationale kritikerpris.
 
EN SANG FRA HJERTET er produceret af producerduoen Sisse Graum Jørgensen og Vinca Wiedemann, som også sammen producerede En familie. Sisse Graum Jørgensen har alene inden for det sidste år været producer på de tre store biografsucceser En Kongelig Affære, Den Skaldede Frisør og senest Jagten. Vinca Wiedemann var som den første kunstneriske leder af New Danish Screen støtteansvarlig for Pernille Fischer Christensens debutfilm En Soap.
 
Om filmen
EN SANG FRA HJERTET har et budget på 24 mio. kroner og er støttet med 7,5 mio. kr. af Det Danske Filminstitut og er en co-produktion med Zentropa International Sweden, Film i Väst og FilmFyn. Med støtte fra Det Svenske Filminstitut, Det svenske Filminstitut og Nordisk Film & TV Fond og i samarbejde med TV 2 Danmark og Sveriges Television, samt med støtte fra The Media Programme of the European Union. Filmen distribueres herhjemme af Nordisk Film Biograf Distribution og sælges internationalt af TrustNordisk.