katniss-still-fotokredit-murray-close

The Hunger Games: Mockingjay – Part 1 slår rekorder

24.11.2014

Tredje kapitel af The Hunger Games-serien, der havde dansk verdenspremiere onsdag den 19. november, er med Katniss Everdeens episke frihedskamp gået direkte ind som # 1 på biografhitlisterne.

NYE BIOGRAFREKORDER
The Hunger Games: Mockingjay - Part 1 har fejet al modstand til side og sat 2014 premiere rekord med 33.210 solgte billetter på åbningsdagen! Samtidig toppede den sine forgængere i The Hunger Games-seriens åbningstal med 135.589 solgte billetter i åbningsweekenden. Men filmen har også begejstret anmelderne.
 
BEGEJSTREDE STJERNEANMELDELSER
Et andet - og meget vigtigt - parameter er nemlig anmeldernes dom over filmen, der for dette kapitel af The Hunger Games-sagaen er landet mellem fem stjerner (Politiken, Jyllands-Posten, Filmmagasinet EKKO) og fire (Berlingske Tidende, Ekstra Bladet, BT).
 
IKKE NOGET TILFÆLDE
Og ifølge direktør Jan Lehmann, Nordisk Film Distribution, er det ikke noget tilfælde, at filmen klarer sig så godt på alle niveauer: ”Den første film handlede om en ung piges kamp for at overleve, i den næste kæmpede hun for familie og venner og denne gang, er hun blevet symbolet på en hel nations frihedskamp. Med den tredje film er The Hunger Games-brandet blevet større og endnu mere kendt, hvilket er med til at øge publikumsinteressen for denne filmserie, som samtidig fastholder sit høje kvalitetsniveau, hvilket bl.a. fremgår af de mange gode anmeldelser”.