dentid-jens-schlosser

NEDTÆLLING TIL JUL: 111 DAGE

05.09.2018

TRAILERPREMIERE PÅ PAPRIKA STEENS NYE FAMILIEDRAMA ’DEN TID PÅ ÅRET’

I dag er der præcis 111 dage til juleaften og meget naturligt præsenteres hovedtraileren til Paprika Steens nye danske familiedrama ’DEN TID PÅ ÅRET’ netop i dag.

DEN TID PÅ ÅRET er et satirisk og humoristisk take på danskernes traditionelle juleaften,  - en aften som har været forberedt ned til mindste detalje i månedsvis og som altid slutter med følelsen af overmæthed og en vis utilfredshed med alt det som gik galt.  

Filmen udspiller sig juleaften hjemme hos Katrine og Mads, en helt almindelig kernefamilie, hvor man atter samler hele familien om en ægte jul med salmesang og andesteg. På en aften som denne må intet gå galt og naturligvis er der plads til alle, såvel den forsmåede søster, svigerforældrene fra provinsen, de fraskilte og alkoholiserede forældre, den rapkæftede lillesøster samt hendes nye mand og papdatter (hvorfra dukkede de pludselig op?), - for hvor der er hjerterum er der også husrum.

Men under overfladen som er dækket af kunstig sne og juleglimmer, lurer en intens stemning af misforståelser og irritation, der er ligeså antændelig som et tørt grantræ. Efterhånden som maden falder tungt og julegaverne skuffer, brister enhver illusion om julefred. 

DEN TID PÅ ÅRET er instrueret af Paprika Steen skrevet i samarbejde med dramatikeren Jakob Weis. Udover at instruere spiller Paprika Steen også en af hovedrollerne, mens de øvrige medvirkende tæller Sofie Gråbøl, Lars Brygmann, Jacob Lohmann, Karen-Lise Mynster, Lars Knutzon, Bodil Lassen, Patricia Schumann, Hans Holtegaard og Fanny Leander Bornedal m.fl.

Filmen som er i Biografklub Danmark får dansk premiere 8. november og er produceret af Mikael Rieks for Nordisk Film Production A/S med støtte fra TV2, FilmFyn v. Bo Damgaard og Det Danske Filminstitut under Markedsordningen.