picturethis17-web

Ny konference initieret af Nordisk Film Fonden vil sparke filmbranchen ind i den teknologiske fremtid

10.02.2017

Filmbranchen går ikke ramt forbi. Nye teknologier åbner op for nye produktionsmetoder og nye måder at opleve film på. Så hvordan kan inddragelsen af ny teknologi bidrage til at løfte kreativiteten og effektivisere filmproduktionen? 

Ovenstående spørgsmål danner udgangspunkt for konferencen PICTURE THIS_17, som udforsker skæringspunktet mellem historiefortælling, ny teknologi og visioner for fremtidens filmproduktion.

Konferencen er igangsat og finansieret af Nordisk Film Fonden, som med initiativet ønsker at give filmbranchen et venligt spark fremad, ”Vi oplever et akut behov i filmbranchen for viden om de muligheder, som ny teknologi kan bidrage med i forhold til at højne filmfortællingen og imødekomme morgendagens udfordringer," udtaler Adm. Direktør for Nordisk Film Allan Hansen på vegne af Nordisk Film Fonden.

På PICTURE THIS_17 deler innovative filmskabere, teknologi- og brancheeksperter fra ind- og udland deres erfaringer og viden i forhold til at skubbe til de filmteknologiske grænser. Programmet byder på præsentationer af works-in-progress, casestudier og nye teknologiske værktøjer inden for bl.a. billed- og lydteknologier, kreative samarbejder mellem instruktører, manuskriptforfattere, producere, fotografer, produktionsdesignere og VFX-supervisorer, perspektiver i virtual reality-formatet, integration af spilteknologi i filmproduktionen og forudsigelser om fremtidens filmoplevelse.

PICTURE THIS_ 17 er organiseret af Filmværkstedet i København i sparring med danske filmprofessionelle, repræsentanter fra danske brancheorganisationer og kunstneriske uddannelser.

"Vi er glade for, at Filmværkstedet har sagt ja til at løfte opgaven i tæt dialog med professionelle kompetencer fra branchen. Målet er at inspirere filmfolk fra hele den filmiske fødekæde til at fortsætte udviklingen af filmkunsten, forbedre de kreativt tekniske samarbejder og optimere filmproduktionen. Vi rækker hånden ud til hele den nordiske filmbranche og håber, at I vil deltage," siger Allan Hansen.

Blandt talerne på PICTURE THIS_17 er narrative designer Alex McDowell, der som kreativ direktør i experimental.design og professor på USC arbejder med ’world building’ i skellet mellem design, teknologi og historiefortælling. I sine 35 år som production designer har han arbejdet sammen med bl.a. David Fincher, Steven Spielberg, Tim Burton og Terry Gilliam. Man kan også møde previsualization specialist Albert Cheng, som har arbejdet på bl.a. "Gravity", "The Martian","Edge of Tomorrow", og Amaury La Burthe, som er direktør for franske AdioGaming, vinder af Storyscapes Award på Tribeca Film Festival i 2016 med VR-projektet "Notes on Blindness: Into Darkness" og ekspert i teknologi inden for lyd, film, spil og VR.

Den prisvindende journalist og mediekommentator Kate Bulkley styrer slagets gang som moderator. Resten af programmet og øvrige talere bliver annonceret løbende over de kommende to måneder på konferencens hjemmeside picturethis2017.com, Facebook og Twitter.

Praktisk information
PICTURE THIS_17 foregår torsdag den 30. marts 2017 kl. 9 til 18 i Cinemateket, Gothersgade 55, 1123 København K.

Tilmelding sker via https://picturethisconference.com

Kontakt:
Projektleder Mariann Nederby mariann@filmworkshop.dk // +45 7199 3376

PICTURE THIS_17 organiseres i samarbejde med Creative Europe MEDIA Desk Danmark; Copenhagen Film Fund; KADK - Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering; DADIU - Det Danske Akademi for Digital Interaktiv Underholdning og DFF - Dansk Filmfotograf Forbund.