charlotte-gainsbourg-1200x450

NYMPHOMANIAC DIRECTOR'S CUT får verdenspremiere

26.08.2014

Om præcis en uge bliver Volume II af Lars von Triers NYMPHOMANIAC Director’s Cut endelig vist for et spændt publikum, når filmen har verdenspremiere på den prestigefyldte Venedig Internationale Film Festival.

Ved samme lejlighed vises også Volume I, som hidtil kun har været vist ved verdenspremieren på Berlin Internationale Filmfestival i februar. Publikummet i Venedig vil således være blandt de første i verden med mulighed for at se de fulde 5½ time af Lars von Triers kontroversielle og poetiske mesterværk om en usædvanlig kvindes begivenhedsrige livsrejse.

Zentropa og Nordisk Film er glade for i dag at kunne annoncere, at det danske biografpublikum heller ikke behøver at vente meget længere på muligheden for at se den fulde version af filmen. NYMPHOMANIAC Director’s Cut Volume I + II får nemlig dansk gallapremiere 10. september i Imperial biografen i København, og vil efterfølgende blive vist ved en række eventvisninger over hele landet:

Dato og biograf
10. september 2014  - Gallapremiere, Imperial, København
11. – 14. september 2014 -  Dagmar, København
11. – 14. september 2014 - Grand Teatret, København
11. – 14. september 2014 - Nordisk Film Biografer Trøjborg, Aarhus
13. – 14. september 2014 - Øst for Paradis, Aarhus
11. – 14. september 2014 - Nordisk Film Biografer Metropol, Aalborg
13. – 14. september 2014 - Biffen, Aalborg
13. – 14. september 2014 - Cafebiografen, Odense

Forsalget til både gallapremiere og eventvisninger starter tirsdag den 2. september i de pågældende biografer (web/telefon) og på kino.dk.

Fra første færd var det planen, at Nymphomaniac skulle distribueres i flere versioner. Dette skete for at sikre filmen den størst mulige biograf-distribution globalt, og for at sikre Lars von Trier størst mulig kunstnerisk frihed i dette meget omfattende værk.

Den korte version, som havde dansk biografpremiere 25. december 2013, blev til med accept af Lars von Trier, dog uden hans indblanding i øvrigt. Rent teknisk bestod redigeringen i, at de mest eksplicitte billeder af kønsdele var klippet ud, og filmen blev derudover, efter aftale med Lars von Trier, forkortet af hans klippere til den samlede længe på 4 timer. Men nu er der altså endelig mulighed for at nyde den 5½ time lange og ucensurerede film, som Lars von Trier oprindelig havde tænkt den.