Logo

RSS Print

Nikolaj Arcel skal instruere FLASKEPOST FRA P

I 2015 vender den Oscar-nominerede danske instruktør for en stund hjem fra Los Angeles, hvor han pt. udvikler flere store Hollywood-film, for at instruere Zentropas tredje film i Jussi Adler-Olsens populære Afdeling Q-serie.

  • Foto: Casper Sejersen

    Foto: Casper Sejersen

Efter Kvinden i burets vilde succes i de danske biografer sidste efterår med 724.000 solgte billetter, er der lagt op til, at film nr. 2 i Afdeling Q-serien, Fasandræberne, også bliver årets største biografsucces herhjemme, når den får premiere d. 2. oktober.

Men allerede nu er det lykkedes Zentropa at få den tredje film - FLASKEPOST FRA P – i gang med udviklingsstøtte fra Det Danske Filminstitut v/ Markedsordningen. Og efter at have skrevet manuskripterne til både Kvinden i buret og Fasandræberne (sidstnævnte i samarbejde med Rasmus Heisterberg), bliver det Nikolaj Arcel, der overtager instruktørtøjlerne fra Mikkel Nørgaard, som har instrueret de to første film.

Filmens hovedproducer Louise Vesth fra Zentropa udtaler:
- Takket være TV2 og Det Danske Filminstitut som har ydet udviklingsstøtte, kan vi allerede nu begynde planlægningen af FLASKEPOST FRA P. Det er fantastisk for projektet, at Nikolaj Arcel skal instruere filmen. Nikolaj har som manuskriptforfatter på de to første film været en afgørende medskaber af universet i Afdeling Q-filmene, hvilket jeg ser som en kæmpe fordel.

Nikolaj Arcel, instruktøren bag kæmpesucceser som Kongekabale og senest den Oscar-nominerede og Sølvbjørn-belønnede En kongelig affære, bor halvdelen af året i Los Angeles, hvor han er i gang med at udvikle blandt andet gangsterdramaet Power of the Dog og eventyrfilmen Fables for Warner Brothers.

- Jeg glæder mig helt vildt til at stå bag roret på FLASKEPOST FRA P. Det har været en fest at skrive de to første Afdeling Q-film for min gode ven Mikkel Nørgaard, som i øvrigt har forløst dem fremragende - ikke mindst ved valget af Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares som makkerparret Carl og Assad. De to herrer er intet mindre end fænomenale – og de er den primære grund til at jeg fik lyst til at prøve kræfter med thriller-genren endnu en gang, udtaler Nikolaj Arcel.

Handlingen
En gammel flaskepost lander hos Afdeling Q, og Carl Mørck og Assad vikles ind i en grufuld sag om en iskold morder, religiøs fanatisme og om forsvundne søskendepar, som aldrig er blevet meldt savnet af deres forældre. FLASKEPOST FRA P er tredje film i rækken af Afdeling Q-filmatiseringer fra Zentropa. Jussi Adler-Olsen har bl.a. modtaget De Gyldne Laurbær for bogen.

Om filmen
I FLASKEPOST FRA P kan publikum igen glæde sig til at opleve Nikolaj Lie Kaas som Carl Mørck, Fares Fares som Assad, Johanne Louise Schmidt som Rose og Søren Pilmark som Marcus Jacobsen. Hvem der skal spille det øvrige store persongalleri vil blive offentliggjort på et senere tidspunkt.

FLASKEPOST FRA P har et forventet budget på 35 mio. kr. og er udviklingsstøttet af TV2 og Det Danske Filminstitut v/ Markedsordningen. FLASKEPOST FRA P går i optagelse i 2015 med forventet premiere ultimo 2015. Den distribueres af Nordisk Film Biografdistribution, mens det internationale salg varetages af TrustNordisk.