pigen-20og-20pressefotografen-banner

Nordisk Film digitaliserer gamle film-billeder

21.08.2017

Originale plakatskitser, manuskripter, sanghæfter og massevis af billeder fra film og filmoptagelser. Nordisk Film begynder nu digitaliseringen af omfattende materiale fra dansk filmhistorie

Der er fuld knald på balladen i Pigen og Pressefotografen, mens der er alvorstunge miner på plakaten til Soldaten og Jenny. Og vanen tro er Lille Per i hopla sammen med sine søskende og Onkel Anders på billederne fra de mange gamle Far til fire-film.

Sammen med skitser til filmplakater, originale partiturer og bag-scenen-billeder bliver i tusindevis af stillbilleder fra en lang række danske film nu digitaliseret.

Rørende og overraskende

Det er Nordisk Film, der med rettighederne til de mange titler, står for digitaliseringsprojektet, som til at begynde med omfatter materiale fra 250 danske film.

"Der er en del af dansk films historie, som vi hos Nordisk Film gerne vil sikre for fremtiden. Der er masser af både sjove, rørende og overraskende billeder og andet interessant materiale iblandt," siger Kasper Rasmussen, redaktør på Dansk Filmskat hos Nordisk Film.

13.000 billeder

Det er over 2.000 originale dias og negativer, over 13.000 papirfotos samt et stort antal plakater og andet materalet fra blandt andet Morten Korch-filmene, Soldaterkammerater, Far til fire, Stjernetegnsfilmene, Mig og Charly, Zappa, Walter og Carlo, Mord i mørket og et utal af Dirch Passer-film.

Filmen kan ses på Dansk Filmskat.