nordisk-20film-web

Nordisk Film klar til optagelse af tv-serien om Lykke-Per

06.04.2017

Public Service Puljen har givet sit hidtil største støttebeløb til Bille August og Anders Augusts kommende miniserie baseret på Henrik Pontoppidans klassiker "Lykke-Per". Serien produceres af Nordisk Film for TV 2 og forventes klar i 2019. Foto: Martin Bubandt.

Henrik Pontoppidans roman "Lykke-Per" er et af dansk litteraturs mest betydningsfulde værker. Nu bliver den klassiske roman til en tv-miniserie i fire afsnit hver af en times varighed. Serien instrueres af Bille August, produceres af Nordisk Film med støtte fra Public Service Puljen, og den bliver vist på TV2 i 2019.

Bille August er også manuskriptforfatter til serien sammen med sin søn Anders August, der gennem de senere år har markeret sig som manuskriptforfatter til både tv og spillefilm. Producer er Thomas Heinesen fra Nordisk Film Production. TV2 er udviklingspartner.

"Bille August og Anders August har allerede gjort et kæmpe arbejde med at dramatisere den store roman, og vi glæder os rigtig meget til at komme i gang," siger Thomas Heinsen.

Nordisk Film producerer den 55 millioner kr. dyre satsning med støtte på 22 millioner kr. fra Public Service Puljen. Støtten til "Lykke-Per" er det hidtil største beløb, som Public Service Puljen har uddelt, siden puljens start i 2008.

Det har taget flere år at rejse finansiering, og med det store beløb fra Public Service Puljen kan projektet endelig gå i optagelse fra august.

"At det er lykkedes at få projektet i gang skyldes også i høj grad vores samarbejdspartnere, som ud over TV2 og Det Danske Filminstitut tæller FilmFyn og Den Vestdanske Filmpulje, samt, ikke mindst, en stor velvilje fra Nordisk Films ledelse, " siger Thomas Heinsen.

Rollen som Lykke-Per spilles af Esben Smed, der i februar blev hædret som Shooting Star ved filmfestivalen i Berlin. Esben Smed er aktuel i spillefilmen "Aminas breve" og har tidligere blandt andet medvirket i ”Sommeren 1092” og ”Bedrag”.

Der bliver også produceret en spillefilmversion af "Lykke-Per", som vil få premiere før tv-miniserien. 

Læs mere om serien hos TV2.