nf-still-billede

Nordisk Film klar til prisfest i Norge

14.12.2015

På torsdag rulles den røde løber ud, når Nordisk Film Fonden for første gang uddeler en talentpris i Norge.

For første gang uddeles Nordisk Film-prisen i Norge. Det sker ved en stor prisfest i Victoria Kino i Oslo på torsdag, 17. december. Bag prisen står Nordisk Film Fonden, som siden 1996 har uddelt en tilsvarende pris i Danmark.

"Indtil nu har Nordisk Film Fonden været forankret i Danmark, men nu er isbjørnen begyndt at kigge mod Norge. Her har vi en fantastisk filmbranche i rivende udvikling. Det vil Nordisk Film og Nordisk Film Fonden gerne være en del af – og jeg er stolt og glad for, at det er lykkedes at få prisen til Norge," siger Jannicke Haugen, som er adm. direktør for Nordisk Film Kino.

Nordisk Film-prisen i Norge er en talentpris på 100.000 NOK. Den gives til et innovativt talent bag kameraet, som er med til at hæve kvaliteten og videreudvikle norsk film.

Jannicke Haugen er formand for prisjuryen, der derudover består af markante personer fra den norske filmbranche: Aage Aaberge, producer hos Nordisk Film Production, filminstruktør Nils Gaup, manuskriptforfatter Lard Gudmestad, skuespiller Pål Sverre Hagen og programdirektør i Nordisk Film Kino, Christin Berg.

"Det er meget glædeligt, at Nordisk Film, som er en stor aktør på filmområdet i Norge, er med til at løfte filmtalentet frem og sætte fokus på arbejdet bag kameraet," siger Aage Aaberge.

På torsdag afsløres det, hvem der bliver den første modtager af Nordisk Film-prisen i Norge. Nordisk Film Kino forventer 200 gæster til prisuddelingen, som skal efterfølges af en storslået.

"Vi glæder os til, at filmbranchen vil være med til at fejre talentet i norsk film sammen med os," siger Jannicke Haugen.