gruppebilde-nfp-norge

Nordisk Film Production satser i Norge

15.06.2015

Med en erfaren producent ombord er Nordisk Film klar til at styrke norsk film, som er inde i en rivende udvikling.

Med en af norsk films mest erfarne producenter, Aage Aaberge, styrker Nordisk Film sin position i Norge.

Nordisk Film, der står bag storfilmen "Kon-Tiki", er et af Nordens førende filmselskaber og ser et stort udviklingspotentiale i norsk film.

"Der sker utroligt mange spændende ting i norsk film for tiden, og da Nordisk Film samtidig har ambitioner, ser vi det som helt naturligt, at vi er en del af den udvikling," siger Henrik Zein, adm. direktør for Nordisk Film Production AS.

Aage Aaberge har mere end 30 års erfaring i norsk film. Han producerede bl.a. "Kon-Tiki" for Nordisk Film og har også haft stor succes med "Pelle Politibil"-filmene, som har modtaget Amanda-prisen og er solgt til mere end 20 lande. Aage Aaberge var chef for filmselskabet Neofilm, som han nu har solgt sin andel af til Nordisk Film Production, hvor han fremover skal være producent.

"Filmproduktionsmiljøet i Norge er presset, og vi har brug for et lokomotiv som Nordisk Film for at sikre kontinuitet og den soliditet, der er kræves for at få store filmprojekter realiseret," siger Aage Aaberge.

Nordisk Film og Aage Aaberge har allerede flere film i støbeskeen, bl.a. "12th Man" om krigslegenden Jan Baalsrud med instruktør Harald Zwart og en film om Edvard Munch med instruktøren Erik Poppe.

"I disse dage afventer vi en filmmelding fra kulturministeren. Her forventer vi først og fremmest flere vigtige afklaringer, men jeg tillader mig at være optimistisk på branchens vegne", siger producent Aage Aaberge.