Logo

RSS Print

Nordisk Film og Zentropa går sammen i nyt vikingeprojekt

Filmselskaberne Zentropa og Nordisk Film forener deres kræfter i hvad der ventes at blive det mest ambitiøse skandinaviske vikingeprojekt til dato: en adaption af den internationale bestseller THE LONG SHIPS fra 1945, der har originaltitlen Röde Orm.

Romanen af den svenske forfatter Frans Gunnar Bengtsson er oversat til 24 sprog, og fortæller den eventyrlige historie om en af de største heltefigurer fra det 10. århundrede, Røde Orm, som drager ud på en rejse, der ender med at ændre hele historiens gang.

Producenterne bag er Peter Aalbæk Jensen, direktør for Zentropa, og Sisse Graum Jørgensen, hvis portofølge som producer inkluderer internationale prisvindere som HÆVNEN (Bier, 2010) og JAGTEN (Vinterberg, 2012) samt den kommende THE SALVATION (Levring, 2013), som i øjeblikket presælges på dette års filmmarked i Cannes.

Lone Korslund fra Nordisk Film er executive producer på projektet. Hun har tidligere været involveret i flere højtprofilerede skandinaviske projekter, og tilknyttet som executive producer på film som MILLENNIUM-trilogien (2009), baseret på Stieg Larssons bestsellere, de norske film HEADHUNTERNE (2010) og KON-TIKI (2012), og som co-producer på filmene i EASY MONEY-trilogien (2008, 2010 og 2012), baseret på bestseller-bøgerne af Jens Lapidus.

Peter Aalbæk Jensen om at producere et projekt, som graver dybt ned i vikingernes action-mættede tidsalder:
”Mange har prøvet – vi vil lykkes!”

Producenterne Sisse Graum Jørgensen og Peter Aalbæk Jensen er begyndt at søge finansiering. Instruktør og manuskriptforfatter er i øjeblikket under forhandling.