Logo

RSS Print

Nordisk Film ryddede næsten Robert-bordet

Den 29. uddeling af Robert-prisen fandt sted d. 28. februar i Tivoli Hotel og Congress Center. Nordisk Film blev den helt store vinder med priser til både Kapringen, Den skaldede frisør og En kongelig affære.

Danmarks Film Akademi fejrede det forgangne filmår med uddelingen af Robert-prisen. Den helt store vinder med hele 9 priser blev En kongelig affære, der distribueres af Nordisk Film Distribution. Det royale kærlighedsdrama vandt bl.a. prisen for årets mandlige og kvindelige birolle (Mikkel Boe Følsgaard og Trine Dyrholm) samt årets instruktør (Nikolaj Arcel).

Prisen for årets bedste film, gik til Tobias Lindholms film Kapringen, der er produceret af René Ezra og Tomas Radoor for Nordisk Film Production. Tobias Lindholm vandt prisen for bedste manuskript og Søren Malling fik prisen for bedste mandlige hovedrolle for hans imponerende indsats i Kapringen.

Susanne Biers Den skaldede frisør fik også priser med på vejen. Den modtog publikumsprisen for bedste komedie, og Trine Dyrholm vandt bedste kvindelige hovedrolle for sin præstation i filmen. Den skaldede frisør distribueres af Nordisk Film Distribution.