nordisk-20film-20spring

Nordisk Film vil finde morgendagens store filmskabere

29.04.2015

To unge filmskabere skal drive talentudviklings-afdeling for Nordisk Film, som opdyrker en ny generation af filmtalenter.

Nordisk Film sætter nu turbo på talentudviklingen i dansk film og opretter en ny talentudviklings-afdeling med navnet Nordisk Film / SPRING. Produceren Lina Flint og manuskriptforfatteren Emil Nygaard Albertsen skal opbygge et ungt og kreativt filmmiljø hos Nordisk Film i Valby. De har allerede sat gang i udviklingen af to tv-serier, to spillefilm, en animationsfilm og en webisode.

"Nordisk Film / SPRING skal skabe rammerne om et kreativt inspirerende og legesygt rum. Vi vil undersøge og sikre lysten, nyskabelsen, friheden og eksperimenterne for vores generations mest lovende filmskabere," siger Lina Flint.

Lina Flint er nyuddannet producer fra Den Danske Filmskole. Hun har produceret den prisbelønnede "Eliten", som er en low budget-spillefilm. Emil Nygaard Albertsen, der er uddannet manuskriptforfatter fra Filmskolen i 2013, har skrevet manuskript til "Eliten". Thomas Daneskov, som har instrueret "Eliten", instruktøren Gustav Möller, der bliver færdig fra Filmskolen til sommer, samt animationsinstruktøren William Reynish er allerede tilknyttet Nordisk Film / SPRING.

"Vi skal hele tiden være opmærksomme på, at vi fornyer os og er i kontakt med de nyeste talenter i branchen. Lina og Emil kan bidrage med gode ideer her og nu. Samtidig har vi brug for at bygge varige relationer til morgendagens store filmskabere," siger Thomas Heinesen, som er producer hos Nordisk Film.

Nordisk Film arbejder målrettet på at kunne sikre danske filmsuccesser også i fremtiden og går derfor forrest i udviklingen af nye filmtalenter.

"Over to år opbygger vi dette talentspor, der får mulighed for at tegne en ny generation af filmskabere," siger Henrik Zein, direktør i Nordisk Film Production.