Logo

RSS Print

Nu begynder optagelserne til Nymphomaniac

I morgen, tirsdag den 28. august, vil Lars von Trier begynde optagelserne til den længe ventede og meget omtalte Nymphomaniac.

  • Charlotte Gainsbourg spiller hovedrollen i Nymphomaniac. Foto: Willy Vanderperre

    Charlotte Gainsbourg spiller hovedrollen i Nymphomaniac. Foto: Willy Vanderperre

Optagelserne til Nymphomaniac finder sted i Nordrhein-Westfalen, Tyskland og for en kortere periode i Flandern, Belgien og forventes at vare i 11 uge. Filmen forventes at have premiere i 2013.

Nymphomaniac fortæller den vilde og poetiske historie om en kvindes erotiske rejse fra fødsel til 50-års alderen, fortalt af hovedpersonen, den selv-diagnosticeret nymfoman, Joe. På en kold vinter aften finder den gamle, charmerende ungkarl, Seligman, Joe tævet i en gyde. Han bringer hende hjem til sin lejlighed, hvor han plejer hendes sår og spørger ind til hendes liv. Han lytter intenst til Joe, som i løbet af de næste 8 kapitler fortæller den mange-facetterede fortælling om hendes liv.

Med Nymphomaniac ønsker Lars von Trier at overføre hidtil usete kvaliteter fra litteraturens verden til film. Nymphomaniac bliver en monumental film om det kvindelige erotiske begær, med krav og modkrav, modstridende vinkler og moralske - eller måske netop umoralske - observationer.

Joe vil blive spillet af Charlotte Gainsbourg og Seligman af Stellan Skarsgård. Andre bekræftede navne på den foreløbige rolleliste er Stacy Martin (som ung Joe), Shia LaBeouf, Jamie Bell, Connie Nielsen, Mia Goth, Jens Albinus, Severin von Hoensbroech, Peter Gilberg Cotton, Nicolas Bro, Tabea Tarbiat, Janine Romanowski, Jesper Christensen, Tania Carlin, Felicity Gilbert og Shanti Roney.

Nymphomaniac er produceret af Zentropa med støtte fra bl.a. Nordisk Film og TV Fond.