ditte-louise-web

Nu er traileren til efterårets store danske komediefilm DITTE & LOUISE landet

17.07.2018

I dag løfter Nordisk Film sløret for traileren til den længe ventede spillefilm DITTE & LOUISE fra Danmarks kvindelige komedieduo Ditte Hansen og Louise Mieritz. Filmen får premiere den 13. september.

De to skuespillerinder tager filmbranchen, kærlighedslivet og kønsdebatten til helt nye højder, og der bliver vendt godt og grundigt op og ned på kønsrollerne. Ved filmens begyndelse møder vi glade og tilfredse Ditte og Louise on the road med deres Øgler show, men Ditte griber pludselig til drastiske metoder og lander en stor filmrolle, der sætter både venskabet og partnerskabet med Louise på prøve.

Filmens handling

I DITTE & LOUISE tages de tåkrummende pinligheder til hidtil uprøvede yderligheder, og universet fra tv-serien bredes ud som spillefilm i en alt-eller-intet-fortælling, hvor alt er på spil.

Ditte og Louise er (stadig) to midaldrende skuespillerinder som indser, at det eneste branchen har tilbage at tilbyde dem, er roller som nogens mor eller “gammel luder”. Derfor griber Ditte til en radikal beslutning: Hun klæder sig ud som mand. Og med ét er verden vendt på hovedet! Stik mod forventning får Ditte succes som Ditlev. Hun får pludselig hovedroller. Hun får tonsvis af opmærksomhed. Kvinder sværmer om hende. Og hun bliver bedste venner med Anders W. Berthelsen.

Men samtidig svigter hun sin bedste veninde Louise og deres fælles drøm om eget firma. I afmagt og frustration kaster Louise sig ud i en hovedløs affære med lægen David. Men hun har gjort regning uden vært, og problemerne tårner sig op i ekspresfart. Efterhånden er Ditte og Louise i fare for at miste det hele. Karrieren. Kærligheden. Venskabet. Og de må gribe til en sidste desperat løsning for at bringe balance i regnskabet igen.

Holdet bag DITTE & LOUISE sætter alt ind på, at filmen bliver årets sjoveste, pinligste og mest respektløse danske komedie.

DITTE & LOUISE har et budget på 17 mio. kr. og produceres af Nordisk Film Production v/ producer Thomas Heinsen i samarbejde med DR støttet af Det Danske Filminstitut v/ Filmkonsulent Mikkel Munch-Fals.