Logo

RSS Print

Ny dansk romantisk komedie af Hella Joof

Vores allesammens sjoveste og bedsteste filmveninde, Hella Joof, er endelig tilbage – og denne gang med en skøn, romantisk komedie propfyldt med forvirret forelskelse og rørende romantik! Klik på videoen herunder og nyd filmens trailer ...

  • Foto: Framgab.

    Foto: Framgab.

Synops

Tv-værten Anne (Lene Maria Christensen) har det perfekte liv: et sikkert karrierejob, et nydeligt hjem og søde venner. Fremtiden er planlagt med militær præcision - og nu vil hun have et barn. Og hvad er mere pålideligt som far end en anonym sæddonor med alle de rigtige kvaliteter? Men da den lykkelige omstændighed indtræffer, overvældes Anne af bekymringer på sit barns genetiske vegne. Med hæmningsløs assistance fra sin naive stylistveninde, Siv (Mia Lyhne), snyder hun sig til donorens privatadresse, men ender i forvirringen med to mulige fædre; "Ridderen på Den Hvide Hest", Rune (Casper Crump) og "Taberen på Christiania-Cyklen", Gordon Dennis (Nikolaj Lie Kaas). Og da en uventet forelskelse vækkes i Anne, ender det gennemplanlagte liv i et værre rod. For kan man overhovedet være gravid, forelsket og fornuftig på én gang?

Anne spilles af Lene Maria Christensen kendt fra bl.a. Frygtelig Lykkelig, Store Planer, Fidibus og En familie. I hendes umiddelbare nærhed finder vi Nikolaj Lie Kaas, Mia Lyhne, Casper Crump, Sidse Babett-Knudsen, Anne Sofie Espersen, Rasmus Bjerg, Birthe Neumann, Keld Heick m.fl.

Hella Joof (En kort en lang, Oh Happy Day, Fidibus, Se min kjole) stiller skarpt på romantikken og sædeligheden (!) i sin sprudlende romantiske komedie Sover Dolly på ryggen?

Gør Dolly det? Ja, det er spørgsmålet, eller snarere et af mange spørgsmål, som vi præsenteres for i den stjernebesatte tour de force om en moderne karrierekvindes forhold til mænd, børn, veninder, familie og sidst, men IKKE mindst, job. Den traditionelle familiestruktur og tabuemner tages under kærlig behandling med humor og hjertevarme in mente - alt sammen serveret på en helt uhøjtidelig måde.

Sover Dolly på ryggen produceres af Blenkov & Schønnemann Pictures v. producerne Malene Blenkov og Michel Schønnemann, som bl.a. stod bag den anmelderroste operafilm "Juan" af Kasper Holten. Filmen produceres i samarbejde med Det Danske Filminstitut og TV 2. Manuskriptet er skrevet af Marie Østerbye og Christian Torpe. Filmens fotograf er Dan Laustsen, scenograf Mette Rio og klipper Peter Brandt.

Filmen har biografpremiere 4. oktober 2012