dronningen.still01.foto.jasperspanning-web

Ny dansk spillefilm med Trine Dyrholm i titelrollen

11.06.2018

DRONNINGEN instrueres af May el-Toukhy og har foruden Trine Dyrholm bl.a. Magnus Krepper, Gustav Lindh og Preben Kristensen på rollelisten. Biografpremieren er sat til 28. marts 2019 som en del af Biografklub Danmarks program.

Nordisk Film Production kan i dag offentliggøre, at optagelserne til May el-Toukhys kommende spillefilm, det psykologiske drama DRONNINGEN med Trine Dyrholm i hovedrollen, netop er afsluttet. Filmen, der er instruktørens anden, efter den anmelderroste debut Lang historie kort, er optaget på location i København på 35mm film.

Handlingen

Anne regerer med stor myndighed i sit eget liv. Hun er succesfuld og kompromisløs i sit virke som advokat og lykkelig gift med lægen Peter, med hvem hun har to døtre. Men da hun forfører sin 17-årige stedsøn, Gustav, sætter hun alt over styr. DRONNINGEN er en fortælling om begærets pris og løgnes magt og er et portræt af et menneske, der drages mod et valg med uoverskuelige konsekvenser.

Holdet foran og bag kameraet

DRONNINGEN er skrevet af makkerparret Maren Louise Käehne og May el-Toukhy, der også stod bag kærlighedskomedien Lang historie kort, der blev tildelt en Bodil for årets manuskript og kvindelige hovedrolle. Filmen produceres af Caroline Blanco og René Ezra for Nordisk Film. Trine Dyrholm, der også modtog en Robert for sin rolle i Lang historie kort, spiller hovedrollen som Anne. Hendes stedsøn spilles af Gustav Lindh, og i rollen som hendes mand ses Magnus Krepper (kendt i Danmark fra bl.a. Liberty på DR1). Derudover medvirker blandt andre Preben Kristensen, Mads Wille og Stine Gyldenkerne.

DRONNINGEN er produceret af Nordisk Film Production i co-produktion med Nordisk Film Production Sverige med støtte fra DFI, DR,  SFI, SVT og NFTF. Filmen distribueres af Nordisk Film Distribution.