Logo

RSS Print

Ny ledelse i Nordisk Film Production

Nordisk Film har nu en ny ledelsesstruktur på plads i filmproduktionen. Et stærkt lederteam skal sikre, at det kreative og det kommercielle forenes, og at isbjørnen fortsat leverer bred underholdning af høj kvalitet.

Nordisk Film har nu en ny ledelsesstruktur på plads i filmproduktionen. Et stærkt lederteam skal sikre, at det kreative og det kommercielle forenes, og at isbjørnen fortsat leverer bred underholdning af høj kvalitet.

Efter den nye ledelse i Nordisk Film med Allan Hansen i spidsen tiltrådte omkring årsskiftet, har man arbejdet på en ny strategi for filmproduktionsområdet, som sikrer optimale rammer for et kreativt produktionsmiljø i Valby.

Et vigtigt skridt på vejen er at finde det rigtige hold til at lede Nordisk Film Production sikkert ud i fremtiden. Det er nu fundet. Det bliver interne kræfter, der skal stå i spidsen for produktionsselskabet.

Producer Thomas Heinesen bliver kreativ leder som Head of Production & Development, Henrik Zein, som hidtil har været økonomichef i Nordisk Film Production, bliver adm. direktør og ansvarlig for administrationen, og Lena Haugaard fortsætter i rollen som ansvarlig for juridiske forhold i Nordisk Film Production. De har alle tre stor erfaring og en brændende passion for at producere film.

Adm. direktør i Nordisk Film, Allan Hansen, udtaler: "Jeg er utrolig glad for at Henrik, Thomas og Lena har påtaget sig denne opgave og det store ansvar der følger med. De har på hvert deres fagområde de kompetencer, der skal til. Jeg har store forventninger til, at de i fællesskab kan fortsætte det høje kvalitetsniveau og skabe rammerne for et dynamisk filmmiljø, som kan fastholde og tiltrække talent til Nordisk Film Production".

Head of Production & Development, Thomas Heinesen supplerer: "Jeg taler på både egne og Henrik og Lenas vegne, når jeg siger, at vi sammen kan skabe de bedste forudsætninger for at Nordisk Film Production kan udvikle sig kreativt og producere seværdige film i fremtiden. Vi har i øjeblikket syv spillefilm på vej. Den førstkommende er Rumle Hammerichs thriller "Headhunter", som netop er blevet valgt som Biografklub Danmarks åbningsfilm 4. september".

Thomas Heinesen har arbejdet for Nordisk Film siden 1999 og er en af Danmarks dygtigste og mest anerkendte producere. Han har produceret en lang række succesfulde film for Nordisk Film, fx "Terkel i knibe", "At kende sandheden", Karla-filmene, "To Verdener" og senest "Kærestesorger". Thomas kommer til at tegne Nordisk Film Production udadtil og er kontaktperson for pressen.

Henrik Zein har arbejdet for Nordisk Film siden 2001 i rollen som økonomichef i filmproduktionen. Han har stor erfaring med at styre filmøkonomi og hele administrationen bag et kreativt miljø. Henrik Zein har ansvaret for medarbejderstaben og de interne linjer i Nordisk Film Production.

Lena Haugaard har arbejdet for Nordisk Film siden 1998. Hun har de sidste 10 år haft ansvaret for alle juridiske spørgsmål i Nordisk Film Production. Lena er en stor kapacitet indenfor filmjura, kontraktforhandling og finansiering. Hun er desuden Nordisk Film Productions repræsentant i Producentforeningen og kontakt overfor Dramatikerforbundet, Skuespillerforbundet, Media, Eurimages og andre organisationer.

NORDISK FILM er en del af Egmont og Nordens førende udvikler, producent og distributør af kreativt indhold inden for film, tegnefilm, tv, musik og spil. Nordisk Film er indehaver af de nordiske rettigheder til distribution af Sony PlayStation og ejer biografer i Danmark og Norge. Derudover ejer Nordisk Film selskaber inden for post produktion, filmlaboratorier og udlejning af broadcasting faciliteter. Nordisk Film havde i 2008 en samlet omsætning på 3.516 millioner DKK. Selskabet beskæftiger 1.660 medarbejdere i Norden, hvoraf fuldtidsansatte udgør 1.144 medarbejdere.