Logo

RSS Print

Nyt makkerpar i dansk film

Rasmus Bjerg og Casper Christensen har hovedrollerne i Tomas Villum Jensens nye komedie PLAYER, som får premiere 20. juni 2013 og produceres af Blenkov & Schønnemann Pictures.

Synopsis
De fleste vil opfatte det som en bonus at blive sendt et par dage til Côte d’Azur for at løse en rutinesag, men for den retskafne, ekstremt selvkontrollerende og lettere kedelige advokat Michael Helge (Rasmus Bjerg) er det nærmest en straf. Sol, sand & saltvand er ikke ting, der figurerer på hans top ti liste. Opgaven er umiddelbart en simpel skilsmissesag, men så snart Michael Helge sætter sine fødder på fransk jord, går alt galt. Han bliver franarret 10 mio. kr. af firmaets penge, og pludselig ser fremtiden knap så lys ud. Heldigvis møder han sin gamle ven, den letlevende gambler Theo (Casper Christensen), og sammen får de på ægte James Bond-manér lagt en plan for at få alle pengene tilbage … En charmerende og skæg feel-good komedie af Tomas Villum Jensen.

PLAYER er indspillet i billedskønne Nice i Sydfrankrig. Rollen som gambleren Theo er Casper Christensens første store filmrolle siden megasuccesen ”Klovn The Movie” – i filmens anden hovedrolle ses Rasmus Bjerg, som den ekstremt selvkontrollerede, meget ambitiøse og lettere kedelige advokat. Øvrige medvirkende: Ellen Hillingsø, Lars Brygmann, Mille Lehfeldt, Lisbeth Wullf, Jens Jørn Spottag, Lise Koefoed og Ditte Arnth.

PLAYER er Tomas Villum Jensen syvende spillefilm – han debuterede som spillefilminstruktør med ”Kærlighed ved første hik” (1999), siden har han instrueret ”Min søsters børn” (2001), en succes, der naturligt nok blev efterfulgt af ”Min søsters børn i sneen” (2003), et af årets største hits i 2005 ”Solkongen” samt den hårdtslående komedie ”Sprængfarlig Bombe” (2006) og senest ”Ved Verdens Ende” (2009).

Filmen budget er på 19 millioner kr. og produceres af Blenkov & Schønnemann Pictures v. producerne Malene Blenkov og Michel Schønnemann, som bl.a. stod bag den anmelderroste operafilm ”Juan” af Kasper Holten og Hella Joofs romantiske komedie ”Sover Dolly på ryggen”. Filmen produceres i samarbejde med Det Danske Filminstitut og DR. Manuskriptet er skrevet af Marie Østerbye, filmens fotograf er Sebastian Blenkov og klipper er Anders Villadsen. Filmen distribueres af Nordisk Film Biografdistribution.