Logo

RSS Print

Nyt ungt stjerneskud får hovedrollen i SKAMMERENS DATTER

Optagelserne til Skammerens Datter er netop afsluttet, og nu løftes sløret endeligt for, hvem der spiller den store og altdominerende hovedrolle som pigen Dina.

  • Framegrab. Dina og Rosa. Foto: Jiri Hanzl

    Framegrab. Dina og Rosa. Foto: Jiri Hanzl

Efter måneders casting med over 4.000 piger over hele landet faldt valget på den 12-årige Rebecca Emilie Sattrup i rollen som pigen Dina. Rebecca går til dagligt i 6. klasse og bor på Østerbro i København med sin familie. Rollen som Dina er Rebeccas første oplevelse som filmskuespiller. I filmen spiller 13-årige Petra Maria Scott Nielsen fra København rollen som Dinas veninde, Rosa.

– Jeg vidste fra starten, at det ville være svært at finde to piger, som kunne leve op til de store forventninger, som jeg havde til rollerne som Dina og Rosa. Vores dygtige caster søgte med lys og lygte, og flere tusinde dygtige piger over hele landet mødte op til vores castings. Pludselig dukkede både Rebecca og Petra op, nærmest ved en tilfældighed. Men allerede ved vores første møde, var jeg sikker på, at vi havde fundet virkelighedens svar på Dina og Rosa i de to piger, - det kunne simpelthen ikke blive bedre, fortæller instruktør Kenneth Kainz og glæder sig ved tanken om alt det, som biografpublikummet har i vente.

Næste års danske "must see" storfilm med et stjernebesat cast og topnavne bag kameraet er baseret på første bind af Lene Kaaberbøls højt elskede bestseller-serie. SKAMMERENS DATTER er instrueret af Kenneth Kainz, og manuskriptet er skrevet af den Oscar®vindende Anders Thomas Jensen, baseret på den første bog i Lene Kaaberbøls succesrige fire-binds bestsellerserie. Filmen produceres af Nina Lyng og Eva Juel-Hammerich (Nepenthe Film), som har samlet et habilt hold af dygtige medarbejdere om sig med filmfotograf Lasse Frank Johannessen, filmklipper Nicolaj Monberg, produktionsdesigner Waldemar Kalinowski og komponist Jeppe Kaas.

Handlingen
Dina og hendes to søskende bor i en lille landsby med deres mor, der er skammer. Dina har arvet sin mors overnaturlige skammerevner, der gør, at hun kan se alle folks løgne, dårlige samvittighed og – ikke mindst – deres skyld og få dem til at skamme sig over deres mørkeste gerninger. Men selv om Dina absolut ikke er begejstret for sine skammerøjne, viser de sig snart nyttige, da hun pludselig med livet som indsats, hvirvles ind i et blodigt opgør mellem to fyrstesønner.

Historien tager fart, da den unge livsglade fyrstesøn, Nicodemus, kaldet Nico, der er den retmæssige arvtager til fyrstedømmet Dunark, uretmæssigt anklages for de frygtelige mord på sin egen familie. Da Skammeren under falske forudsætninger lokkes til Dunark, for via sine evner at få Nico til at indrømme sin skyld, hvirvles Dina ind i magtkampen om først at redde sin mor - og siden Nico - ud af kløerne på den onde Drakan og hans ækle, glubske drager og Dragens Orden. Men det er ikke nogen let opgave, for Drakan er - som en af de eneste i deres verden – immun over for Skammerens evner, da han er totalt blottet for skamfølelse over sine ugerninger.

SKAMMERENS DATTER tager os med på et forrygende eventyr i en middelalderlig fantasyverden med drager og magi, konger og riddere, tyranni og mord.

På rollelisten ses også Peter Plaugborg som Drakan (tv-serien 1864, Flammen og Citronen, Submarino, Kvinden i buret), Jakob Oftebro som Nico (1864, Kon-Tiki, Frihedskæmperen Max Manus, Lev Stærkt), Søren Malling som Våbenmesteren (1864, Borgen, Kapringen), Allan Hyde som Davin (tv-serien True Blood, Den som dræber), Maria Bonnevie som Skammeren, Melussina (Belle du Seigneur, Uskyld, En chance til), Stina Ekblad som Dama Lizea (Den skaldede frisør, tv-serien Krøniken), Laura Bro som Fru Petri (En kongelig affære, Dirch) og Olaf Johannessen som Mester Maunus (tv-serierne 1864, Forbrydelsen, Blekingegade).