pic-this-18-web

PictureThis_18: Virtual Reality og Storytelling

07.05.2018

Den anden årlige udgave af filmtech konferencen PICTURE THIS_18 løb af stablen i København den 5. april med oplægsholdere inden for disciplinerne film, teknologi og storytelling.

PictureThis_18 er initieret og finansieret af Nordisk Film Fonden. Blandt de topaktuelle emner var både storytelling gennem virtual reality, hvordan data og kunstig intelligens er med til at forandre måden, manuskripter bliver til på og hvordan filmskabelsesprocessen bliver demokratiseret gennem den nye generation af tekniske værktøjer.

Der foregår i øjeblikket et paradigmeskifte inden for filmproduktion. Bannerførerne er instruktører som Steven Spielberg (Ready Player One) til Denis Villeneuve (Blade Runner 2049) og Andy Serkis (The Jungle Book), som bruger de mange fremskridt inden for virtuel produktion og interaktiv prævisualisering i deres film. 

Programmet præsenterede en række frontløbere og førende virksomheder inden for feltet som bød på inspirerende oplæg fra innovative filmskabere, designere, teknikere og eksperter fra hele verden, som udfordrer grænserne for digital filmproduktion. Igen i år blev konferencen ledt af den prisvindende journalist og mediekommentator Kate Bulkley (The Guardian og Broadcast Magazine). 

Blandt talerne var Ted Schilowitz, fremtidsforsker hos Paramount Pictures, som blandt andet konkluderede, at der endnu ikke er opnået noget virkelig stort med Virtual Reality. Ved afslutningen af dagen præsenterede Habib Zargarpour, chief creative officer hos Digital Monarch Media, og Julia Lou, R&D software udvikler hos Double Negative i London, et værktøj bestående af to controllere som kan erstatte den klassiske motion capture scene.

Læs mere om PictureThis_18 og de enkelte oplæg her.