Logo

RSS Print

Premiere på teaser-traileren til 9. APRIL

Ny dansk storfilm om 9. april 1940 fortæller historien om en gruppe danske soldaters heltemodige kamp mod den tyske hær.

  • Foto: Kenneth Nguyen

    Foto: Kenneth Nguyen

Det var en ulig kamp, da en deling af cyklende danske soldater gik i krig mod den tyske besættelsesmagt en tidlig morgen 9. april 1940, men et utroligt mod og en heroisk indsats fra den danske hær gav fjenden en overraskende og blodig modstand.
 
I 2015 markerer Nordisk Film 75-året for Danmarks besættelse med Roni Ezra og Tobias Lindholms nye krigsdrama 9. APRIL, som udspiller sig en tidlig morgen i 1940, da tyskerne invaderede Danmark og indledte en fem år lang besættelse.


 
For Gud, Konge og Fædreland
Filmen tager sin begyndelse på en militærlejr i Sønderjylland. Her beordres en dansk fortrop bestående af cykel- og motordelinger ud for at bremse de tyske styrker, Europas stærkeste hær, indtil de danske forstærkninger kan mobiliseres.
I de skæbnesvangre timer følger vi sekondløjtnanten Sand (Pilou Asbæk) og hans cykeldeling. De skal som de første danske soldater møde fjenden i kamp.
 
I filmen medvirker Pilou Asbæk, Gustav Giese, Lars Mikkelsen, Martin Greis, Joachim Fjelstrup, Jannik Lorenzen, Mikkel Bentzen, Ari Alexander, Elliott Crosset Hove, Mathias Lundkvist, Sebstian Bull Sarning m.fl.