9-april-foto-kenneth-nguyen

Premiere på teaser-traileren til 9. APRIL

05.12.2014

Ny dansk storfilm om 9. april 1940 fortæller historien om en gruppe danske soldaters heltemodige kamp mod den tyske hær.

Det var en ulig kamp, da en deling af cyklende danske soldater gik i krig mod den tyske besættelsesmagt en tidlig morgen 9. april 1940, men et utroligt mod og en heroisk indsats fra den danske hær gav fjenden en overraskende og blodig modstand.
 
I 2015 markerer Nordisk Film 75-året for Danmarks besættelse med Roni Ezra og Tobias Lindholms nye krigsdrama 9. APRIL, som udspiller sig en tidlig morgen i 1940, da tyskerne invaderede Danmark og indledte en fem år lang besættelse.


 
For Gud, Konge og Fædreland
Filmen tager sin begyndelse på en militærlejr i Sønderjylland. Her beordres en dansk fortrop bestående af cykel- og motordelinger ud for at bremse de tyske styrker, Europas stærkeste hær, indtil de danske forstærkninger kan mobiliseres.
I de skæbnesvangre timer følger vi sekondløjtnanten Sand (Pilou Asbæk) og hans cykeldeling. De skal som de første danske soldater møde fjenden i kamp.
 
I filmen medvirker Pilou Asbæk, Gustav Giese, Lars Mikkelsen, Martin Greis, Joachim Fjelstrup, Jannik Lorenzen, Mikkel Bentzen, Ari Alexander, Elliott Crosset Hove, Mathias Lundkvist, Sebstian Bull Sarning m.fl.