Logo

RSS Print

Rekordår for dansk film

Dansk film har stor succes, og 2012 tegner allerede til at blive rekordår med det bedste salg i 10 år.

Hvis man ser på antal solgte biograf billetter i de første 4 måneder af 2012, så har dansk ikke klaret sig så godt i de seneste 10 år.

Indtil nu har danske film solgt 1,7 mill. billetter hvilket er dobbelt så meget som samme periode i f.eks. 2009 og 2010.

Alene de to store historiske dramaer Hvidstengruppen og En Kongelig Affære har indtil nu tilsammen solgt over en million billetter, med henholdsvis 696.248 og 427.258 solgte billetter.

I torsdags d. 3. maj var der premiere på endnu en dansk film: Over kanten. Ligesom de to andre film er den også en genrefilm, der af branchefolk spås at ville sælge mange billetter og dermed sætte en tyk streg under dansk films succes.

Instruktør Laurits Munch-Petersen der vandt en Oscar for bedste filmskolefilm, har valgt at besætte hovedrollerne med den nye generation af unge stærke skuespillertalenter.

Komikeren Jonatan Spang får lov til at udforske sine mørke sider som skuespiller og overfor ham møder vi Christiane Schaumburg-Müller, som ryster glamourstøvet af sig og præsenterer nogle helt andre sider af sig selv. Alexandre Willaume viser at han kan meget mere end at være "Wupti Pede"!

"Målet er at lave en original thriller i et dansk univers. Mange film herhjemme stræber efter at være så realistiske som muligt. Over Kanten handler om at kunne skelne mellem fantasi og virkelighed. Så det ligger naturligt for historien at foregå i sin egen virkelighed. Det er en personlig film om hvordan det påvirker ens liv at være historiefortæller. Derfor har jeg også prøvet at skabe en 100% subjektiv film hvor alt opleves gennem hovedpersonen" udtaler instruktør Laurits Munch-Petersen.