f-c3-b8rfrosten-jonas-svensson

SPILLEFILMEN ”FØR FROSTEN” RUNDEDE 200.000 SOLGTE BILLETTER I WEEKENDEN

25.02.2019

I weekenden rundede billetsalget på Michael Noers stærkt anmelderroste film FØR FROSTEN de magiske 200.000 solgte billetter og dermed markerer filmen sig som Michael Noers hidtil bedst sælgende film.

FØR FROSTEN som har Jesper Christensen i den altdominerende hovedrolle foregår i 1850’erne, hvor den fattige husbond Jens har svært ved at brødføde sin familie. Og da vinteren står for døren, med udsigt til at lade familien sulte, indgår han en pagt med en svensk storbonde, der indebærer at gifte datteren Signe bort. Men dette får vidtrækkende konsekvenser for den lille familie og snart bryder en konflikt ud i lys lue med katastrofale konsekvenser.

Det har været en lovende start på biografåret 2019 og det er især meget glædeligt at se, at publikum fortsat vælger at se danske film. I rækken af gode danske film har FØR FROSTEN formået at markere sig som et stærkt og velfortalt periodedrama. Og selvom det ligger betydeligt længere tilbage i vores historiefortælling, end nogen af os husker, så kan man ikke undgå blive opmuntret af den store interesse som publikum har vist filmen, siger marketingsdirektør Frederik Honoré, Nordisk Film Distribution.  

FØR FROSTEN som havde dansk biografpremiere 10. januar 2019 er instrueret af Michael Noer og skrevet i samarbejde med Jesper Fink, produceret af Nordisk Film Productions v. producerne Matilda Appelin, Rene Ezra og Tomas Radoor med støtte fra Det Danske Filminstitut og Danmarks Radio DR.