krigen-foto-per-arnesen

Se det første foto fra Tobias Lindholms nye drama

04.11.2014

Tobias Lindholm er netop nu ved at lægge sidste hånd på optagelserne til sin tredje spillefilm Krigen, hvor han fortsætter med endnu en fortælling, der er stærkt forankret i virkeligheden.

I Krigen følger vi kompagnichef Claus Michael Pedersen og hans mænd, der er udstationerede i Helmand, Afghanistan. Hjemme i Danmark forsøger Claus’ kone Maria, at holde sammen på en hverdag med en mand i krig og tre børn, der savner deres far. Under en rutinemission fanges soldaterne i en voldsom ildkamp mod Taleban. For at redde sine mænd, træffer Claus et valg, som fører ham tilbage til Danmark, anklaget for en krigsforbrydelse.

Skuespillerne
På Krigen fortsætter Tobias Lindholm samarbejdet med Pilou Asbæk og Søren Malling, der spiller overfor Tuva Novotny og Charlotte Munck. Soldaterne spilles af rigtige soldater, der har været udstationerede i Afghanistan samt skuespillerne Dar Salim og Dulfi Al-Jaburi.

Holdet bag
Lindholm, der oprindeligt er uddannet manuskriptforfatter fra Den Danske Filmskole, har både skrevet og instrueret, og til filmen har han samlet sit faste hold som blandt andet tæller fotograf Magnus Jønck, klipper Adam Nielsen og tonemester Morten Green. Optagelserne har fundet sted i løbet af efteråret i henholdsvis København og Konya, Tyrkiet. Filmen er produceret af René Ezra og Tomas Radoor for Nordisk Film Production A/S i samarbejde med DFI ved konsulent Kim Leona og DR V/filmklubben. Filmen distribueres af Nordisk Film Distribution i norden og franske STUDIOCANAL står for det internationale salg af filmen.

Filmen forventes at have premiere i efteråret 2015.