Logo

RSS Print

Sover Dolly På Ryggen? - første kig på Hella Joofs romantiske komedie

Netop nu er Hella Joof ved at lægge sidste hånd på den romantiske komedie, SOVER DOLLY PÅ RYGGEN?, som produceres af Blenkov & Schønnemann Pictures.

  • Foto: Framegrab

    Foto: Framegrab

En film omkranset af ægte følelser, gennemvædet af poesi og garneret med humor. Yndige Lene Maria Christensen og charmerende Nikolaj Lie Kaas underspiller og udleverer tidsånden, familiestrukturerne og partnerskabet. Men der er også plads til perfektionisme, flyvende løg, snyderi og skøn elskov – Og Dolly er også med ... en romantisk komedie af Hella Joof.

Det traditionelle familiemønster og tilhørende tabuemner tages under kærlig behandling med humor og hjertevarme in mente - alt sammen serveret på en helt uhøjtidelig måde.

I filmen møder vi TV-værten Anne, der har opgivet at finde en mand, der passer ind i hendes fornuftige, kontrollerede liv. Hun vælger derfor at blive gravid med en ukendt sæddonor, men da den lykkelige omstændighed indtræffer, overvældes Anne af bekymringer på sit barns genetiske vegne. Anne snyder sig til at finde frem til sæddonorens privatadresse, som desværre er ufuldstændig, og efterlader Anne med to mulige fædre; "ridderen på den hvide hest" og "taberen på Christiania cykel". Langsomt falder Annes velplanlagte og perfekte liv fra hinanden, da hun oven i købet, helt ufrivilligt, finder den ægte kærlighed midt i hele misæren. For kan man overhovedet være gravid, forelsket og fornuftig på én gang?

Medvirkende: Lene Maria Christiensen, Nikolaj Lie Kaas, Casper Crump, Sidse Babett Knudsen, Mia Lyhne, Anne Sofie Espersen, Rasmus Bjerg, Birthe Neumann og Keld Heick.

"Sover Dolly På Ryggen?" er Hella Joofs sjette spillefilm – debuten "En kort en lang" kom i 2001, siden fulgte "Oh Happy Day" (2004), "Fidibus" (2006), den svenske "Linas Kvällsbok" (2008) og "Se min kjole" (2009).

"Sover Dolly På Ryggen?" produceres af Blenkov & Schønnemann Pictures v. producerne Malene Blenkov og Michel Schønnemann, som bl.a. stod bag sidste års anmelderroste operafilm "Juan" af Kasper Holten. Filmen produceres i samarbejde med Det Danske Filminstitut og TV2. Manuskriptet er skrevet af Marie Østerbye og Christian Torpe, filmens fotograf er Dan Laustsen, scenograf Mette Rio og klipper Peter Brandt. Filmen distribueres af Nordisk Film Biografdistribution.

Dansk premiere landet over: Torsdag den 8. november 2012

Credits:
Instruktør: Hella Joof
Producere: Malene Blenkov og Michel Schønnemann, Blenkov & Schønnemann Pictures
Manuskript: Marie Østerbye og Christian Torpe
Cheffotograf: Dan Lausten
Scenograf: Mette Rio
Kostumedesigner: Pernille Holm
Klipper: Peter Brandt
Producent: Blenkov & Schønnemann Pictures
Distribution: Nordisk Film Biografdistribution
Budget: 16 mio. kr. (Det Danske Filminstitut har støttet med 6,5 mio. kr.)