journal64-henrik-ohsten-web

Spænding, action og Sprogø i traileren til Zentropas JOURNAL 64

05.09.2018

JOURNAL 64 rammer biografer i hele landet d. 4. oktober, og i dag er der trailerpremiere!

Nu er traileren klar til årets største og mest ventede danske biograffilm: JOURNAL 64. Alt er på spil for Carl Mørck og Assad, når Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares for allersidste gang indtager de to ikoniske roller i Zentropas uigenkaldeligt sidste film om Afdeling Q.

Traileren til JOURNAL 64 lover masser af spænding, action og gys. Bileksplosioner, sex, en blodindsmurt Carl Mørck og højspændt drama mellem filmens to hovedpersoner er nogle af nøgleingredienserne i Christoffer Boes JOURNAL 64, som det fremgår af filmens trailer.

Filmens handling

Nogle håndværkere gør en uhyggelig opdagelse i en ældre københavnsk lejlighed: Bag en falsk mur i lejligheden finder de tre mumificerede lig siddende omkring et spisebord med en ledig plads klar. Kriminalkommissær Carl Mørck og hans assistent Assad i Afdeling Q bliver sat til at finde ud af, hvem mumierne er, og hvem den fjerde plads er tiltænkt. Carl og Assad sætter jagten ind på lejlighedens beboer og finder spor tilbage til den berygtede kvindeanstalt på Sprogø, hvor misrøgt og lægelige forsøg med tvangssterilisering var en fast del af hverdagen for de anbragte, såkaldt utugtige piger. Rædslerne på Sprogø er et overstået kapitel i Danmarkshistorien, men der dukker personer op, som siger, at eksperimenterne er fortsat helt op i vores tid. Carl og Assad indleder et kapløb mod tiden for at forhindre nye mord og overgreb.

Stjernebesat cast
Publikum kan glæde sig til at gense Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares i rollerne som hhv. Carl Mørck og Assad. Dermed genforenes Christoffer Boe med Nikolaj Lie Kaas, som spillede hovedrollen i Reconstruction og en mindre rolle i Allegro.Foruden Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares medvirker et stort og stærkt stjernecast bestående af bl.a. Johanne Louise Schmidt, Nicolas Bro, Elliott Crosset Hove, Anders Hove, Søren Pilmark, Nastja Arcel og Anders Juul.

I de to bærende roller som Nete og Rita fra det berygtede pigehjem på Sprogø ses

de to unge stortalenter Fanny Leander Bornedal og Clara Rosager. Fanny Leander Bornedal havde sidste år en stor rolle i DRs julekalender Den Anden Verden og har tidligere haft roller i bl.a. tv-serien 1864 og DRs dramaserie Broen. Clara Rosager fik sin første store hovedrolle i den roste ungdomsfilm En-To-Tre-Nu! fra 2016.

Holdet bag filmen
JOURNAL 64 instrueres af Christoffer Boe, som fik stor succes med filmen Spies og Glistrup fra 2013 og senest har færdiggjort optagelserne til TV 2s kommende dramaserie Kriger.

Manuskriptet er skabt af Nikolaj Arcel med hjælp fra Bo Hr. Hansen og Mikkel Nørgaard. Nikolaj Arcel har forfattet de tre første film i Afdeling-Q serien, mens Mikkel Nørgaard var instruktør af de to første film, Kvinden i buret og Fasandræberne.

JOURNAL 64 er produceret af Zentropa i samarbejde med TV2 Danmark, ZDF German Television Network, ZDF Enterprises, TV4 Sverige, NFP og TV 2 Norge og i samproduktion med Film i Väst med støtte fra Det Danske Filminstitut / Markedsordningen, Deutscher Filmförderfonds, Filmförderung Hamburg Schleswig-Holstein, Nordmedia – Film- und Mediengesellschaft Niedersachsen/Bremen, FilmFyn, samt med udviklingsstøtte fra Creative Europe Programme - Media of the European Union.

JOURNAL 64 distribueres herhjemme af Nordisk Film Distribution, mens det internationale salg varetages af TrustNordisk.