Logo

RSS Print

Spies & Glistrup til Toronto

Christoffer Boes "Spies & Glistrup" er bekræftet i Toronto Film Festivals program, hvis fulde indhold endnu ikke er offentliggjort.

Skrevet af: DFI

Christoffer Boes "Spies & Glistrup" er udtaget til Toronto International Film Festival (5.-15. september), en sværvægter blandt årets filmbegivenheder. Med mere end 300.000 gæster og et stort opbud af amerikanske og asiatiske filmkøbere er festivalen både kunstnerisk og kommercielt en vigtig platform for lancering af film internationalt.

Filmen får international premiere i profilprogrammet Vanguard, der med provokerende og overrumplende film udfordrer almindelig mainstream.

De danske koproduktioner "Borgman" og "Vi är bäst!" deltager også på festivalen, der dog endnu ikke har annonceret årets fulde program.

To begavede excentrikere

"Spies & Glistrup" er Christoffer Boes historie om to af Danmarks mest farverige personligheder i nyere tid, deres tætte venskab og den idealisme, som prægede deres liv gennem både op- og nedture. Filmen, der foregår i perioden 1965-84, tager os med ind bag facaden på de to karismatiske og begavede excentrikere, der satte deres tydelige spor i danskernes hverdag i flere årtier.

I de to altdominerende hovedroller ses Nicolas Bro som Mogens Glistrup og Pilou Asbæk som Simon Spies. Christoffer Boe, der senest har lavet filmene "Alting bliver godt igen" og "Beast", har skrevet manuskript sammen med Simon Pasternak. Tine Grew Pfeiffer og Caroline Schlüter Bingestam har produceret for Alphaville Pictures Copenhagen i en co-produktion med Nordisk Film Production og med støtte fra Det Danske Filminstitut.

"Spies & Glistrup” spiller i de danske biografer fra den 29. august.