Logo

RSS Print

Spies og Glistrup trækker fortsat danskerne i biograferne

Spies & Glistrup er fortsat danskernes foretrukne film i biografen.

Med 216.000 solgte billetter på to uger har filmen om Simon Spies og Mogens Glistrup for alvor fået fat i det danske biografpublikum og sat sig solidt på toppen af  biografhitlisten.

”Siden premieren har Spies & Glistrup været den bedst sælgende film i de danske biografer. På trods af en vedholdende Indian Summer er det lykkedes Christoffer Boes film at sælge sine første par hundrede tusinde billetter. Allerede i premiereugen viste tallene med al tydelighed, at filmen nu også har fået godt fat i biografpublikummet udenfor storbyerne, så meget tyder nu på, at filmen meget vel kan nå op i nærheden af de 400.000”, siger Jan Lehmann, direktør i Nordisk Film Distribution.

Også for Christoffer Boe er der tale om en personlig triumf.

“Da jeg på et tidspunkt gæstede Clement Kjersgaard i tv-studiet på DR2, var han så letsindig at fremprovokere et væddemål. Mod bedre viden og historisk data spillede jeg højt spil da jeg indgik et væddemål om, at filmen ville blive set af mindst 200.000 publikummer. Det er derfor med udelt begejstring at jeg nu kan se mig som en arthousens fugl Fønix der er fløjet væk fra de tomme biografsale og i stedet har vundet en duel med smukke Clement. Jeg venter spændt på indrømmelse og en mulig gave”, fortæller Christoffer Boe

’Spies & Glistrup’ har netop været vist på Toronto International Filmfestival og er instrueret af Christoffer Boe med manuskript af Boe og Simon Pasternak. I rollerne ses Pilou Asbæk og Nicolas Bro som henholdsvis Simon Spies og Mogens Glistrup, samt Trine Pallesen som Lene Glistrup.

Filmen er produceret af Alphaville Pictures Copenhagen i samarbejde med Nordisk Film Productions med støtte fra DR, Nordisk Film & TV Fond og Det Danske Filminstitut.