Logo

RSS Print

Stor international interesse for EN DU ELSKER i Berlin

Inden verdenspremieren i morgen på Pernille Fischer Christensens nye drama EN DU ELSKER sælger filmen allerede rigtig godt på Berlinalen.

  • Still fra EN DU ELSKER. Foto: Rolf Konow

    Still fra EN DU ELSKER. Foto: Rolf Konow

I morgen er den store dag for Pernille Fischer Christensens med spænding ventede EN DU ELSKER. Tirsdag får filmen verdenspremiere på filmfestivalen i Berlin, hvor den får en gallavisning i programserien "Berlinale Special". TrustNordisk, som sælger filmen internationalt, melder om stor international interesse, og allerede nu er EN DU ELSKER solgt til over ti lande fra hele verden, bl.a. Australien, New Zealand, Spanien, Andorra, Belgien, Holland, Luxembourg, Korea, Tyrkiet, Cypern og Hong Kong.

Tirsdag er den store dag for EN DU ELSKER. Dagen går med danske og internationale pressemøder, photo-calls og press-junkets, og om aftenen kl. 21.30 er der gallapremiere i Kino International, hvor hele holdet anført af Pernille Fischer Christensen, Mikael Persbrandt og Trine Dyrholm vil være til stede.Pernille Fischer Christensen har skrevet filmens manuskript sammen med Kim Fupz Aakeson. De to stod også bag manuskriptet til En Soap og En familie. EN DU ELSKER er produceret af producerduoen Vinca Wiedemann og Sisse Graum Jørgensen, som også sammen producerede En familie. Sisse Graum Jørgensen har alene inden for de sidste to år været producer på de tre store prisbelønnede biografsucceser En Kongelig Affære, Den Skaldede Frisør og den Golden Globe- og Oscar-nominerede Jagten og er i 2014 også aktuel som producer på den danske western The Salvation med Mads Mikkelsen i hovedrollen og Susanne Biers En chance til med bl.a. Nikolaj Coster-Waldau og Ulrich Thomsen. Vinca Wiedemann, som tidligere på året blev udnævnt til ny rektor på Den Danske Filmskole, var som den første kunstneriske leder af New Danish Screen og støtteansvarlig for Pernille Fischer Christensens debutfilm En Soap.