Logo

RSS Print

Strids populære børnebog bliver til biograffilm

Jakob Martin Strid har med ”Den utrolige historie om den kæmpestore pære” skabt den største danske børnebogssucces i mange år. Nu bliver historien lavet til tegnefilm af Nordisk Film – og får premiere i 2015.

Med over 60.000 solgte eksemplarer i Danmark og udlandet er Jakob Martin Strids billedbogsroman ”Den utrolige historie om den kæmpestore pære”, der er udkommet hos Gyldendal, den største danske børnebogssucces i nyere tid.

Og nu bliver historien endnu større. Nordisk Film har nemlig købt rettighederne til at omdanne historien om vennerne Mitcho og Sebastian til en tegnefilm i biografformat. Filmen, der laves i samarbejde med Einstein Film, skal instrueres af Philip Einstein Lipski og produceres af Thomas Heinesen og Trine Heidegaard. Foreløbig forventes det, at filmen kan ses i de danske biografer i løbet af 2015.

”Det har længe været en stor drøm for Nordisk Film at få lov at arbejde med talentfulde Jakob Martin Strid og hans unikke univers. I ”Den utrolige historie om den kæmpestore pære” har vi fundet en rørende historie i en original og elskelig streg, som vil være ideel at omsætte til en biograffilm til børn og deres forældre. Strid arbejder i et fantasifuldt, detaljeret billedunivers, som er helt hans eget, og som allerede i bogform har fundet et stort publikum. Vi glæder os meget til at udbrede hans fortælling og levendegøre den på det store lærred,” siger Thomas Heinesen fra Nordisk Film.

Pærebogen handler om vennerne Mitcho og Sebastian, der modtager en flaskepost fra byens forsvundne borgmester og sejler ud på en begivenhedsrig rejse i en kæmpestor pære for at finde borgmesteren igen.

Jakob Martin Strid, der står bag en lang række populære børnebøger, glæder sig over for første gang at skulle omsættes til film.