Logo

RSS Print

THE SALVATION besat med store internationale navne

På rollelisten står bl.a. Mads Mikkelsen, Eva Green, Jeffrey Dean Morgan, Mikael Persbrandt, Jonathan Pryce, Eric Cantona, Michael Raymond-James og danske Nanna Fabricius Øland (Oh Land).

  • Foto: Patrick Toselli

    Foto: Patrick Toselli

Kristian Levring har netop indledt optagelserne til Zentropas stort anlagte danske western THE SALVATION i det nordlige Sydafrika.
 
I februar blev det annonceret, at Hannibal-aktuelle Mads Mikkelsen spiller hovedrollen som den danske emigrant John, der har slået sig ned i det vilde vesten. Zentropa er stolte over nu også at kunne præsentere en række store internationale og et enkelt dansk navn i de bærende roller.
 
Bond-stjernen Eva Green
Den kvindelige hovedrolle Madelaine spilles af den fransk-fødte stjerne Eva Green. Green spillede den kvindelige hovedrolle som Vesper Lynd i Casino Royale, hvor hun delte centrale scener med Mads Mikkelsen. Hun har derudover haft markante roller i bl.a. Ridley Scotts storfilm Kingdom of Heaven, Det gyldne kompas og Johnny Depp-filmen Dark Shadows.
 
Persbrandt som Mads Mikkelsens bror
I rollen som Mads Mikkelsens danske bror Peter ses Mikael Persbrandt. Den svenske skuespiller, der til jul er aktuel i den næste Hobitten, skal dermed for første gang spille sammen med Mads Mikkelsen i en stor spillefilm.
 
Filmens store skurk, Delarue, bliver spillet af amerikanske Jeffrey Dean Morgan, som herhjemme nok er bedst kendt som Denny Duquette i hospitalsserien Greys Hvide Verden og The Comedian i superheltefilmen Watchmen. Men han har også haft hovedroller i bl.a. HBO serien Magic City og Red Dawn. Efter optagelserne til THE SALVATION skal Jeffrey Dean Morgan direkte i gang med optagelserne til Solace, hvor han har en af hovedrollerne overfor Anthony Hopkins og Colin Farrell.
 
Keane, Black Creek’s borgmester og bedemand, får kød og blod af den walisiske stjerneskuespiller Jonathyn Pryce. Pryce har spillet med i et hav af film fra Bond-skurk i Tomorrow Never Dies, tre Pirates of the Carribean-film, hovedrollen i Terry Gilliam-nyklassiker Brazil til nyere film som Hysteria og to G.I. Joe-film.
 
Ja fra Eric Cantona og Oh Land
Også den tidligere franske verdensklassefodboldspiller Eric Cantona har sagt ja til at medvirke i rollen som The Corsican. Cantona var i 1990’erne blandt verdens bedste fodboldspillere, da han spillede for Manchester United, men han har sidenhen fået en skuespillerkarriere, som foreløbig har budt på 23 roller i både franske og internationale produktioner heriblandt storfilmen Elizabeth og Looking for Eric.
 
True Blood-fans kan se frem til at se Michael Raymond-James i rollen som Paul. Raymond-James var også tidligere på året aktuel i Jack Reacher. Og endelig skal Nanna Fabricius Øland – den danske stjernesangerinde Oh Land – spille Mads Mikkelsens danske hustru Marie.
 
Handlingen
THE SALVATION er en hyldest til den klassiske western med inspiration fra de nordiske sagaer. Det er en episk fortælling om knuste drømme, forlist kærlighed og hævn.
 
1870’erne i hjertet af USA blandt nybyggere og lovløse. Den danske emigrant John (Mads Mikkelsen) har ventet i årevis på at få sin kone og søn til USA. Da det endelig sker, bliver de kort efter deres ankomst udsat for en forfærdelig forbrydelse. I sorg og afmagt slår John gerningsmanden ihjel. En hævn der slipper brutale kræfter løs. Gerningsmandens bror er den nådesløse oberst Delarue, som terroriserer byen Black Creek og ikke skyr nogen midler for at hævne sin bror. Forrådt og udstødt af lokalsamfundet må John forvandle sig fra en fredelig nybygger til en frygtløs kriger for at frelse byen og finde fred.