Logo

RSS Print

THE SALVATION udtaget til Cannes Film Festival

Kristian Levrings længe ventede danske western THE SALVATION med Mads Mikkelsen i hovedrollen er udtaget til årets filmfestival i Cannes.

  • The Salvation. Foto: Joe Alblas

    The Salvation. Foto: Joe Alblas

Festivalledelsen har netop offentliggjort listen over de deltagende film, og her har THE SALVATION fået en meget prestigefyldt midnatsgallavisning i festivalens hovedprogram uden for konkurrence.

Filmens gallavisning finder sted i Cannes-festivalens største biograf Louis Lumière-salen i Palais des Festivals. Det er på den berømte røde løber foran festivalpalæet, at instruktør Kristian Levring og filmens internationale stjernebesætning anført af bl.a. Mads Mikkelsen og Eva Green vil ankomme inden gallaforestillingen.

For Kristian Levring er det anden gang, at han har en film i Cannes. Første gang var i år 2000 med verdenspremieren på dogmefilmen The King is Alive i "Official Selection - Un Certain Regard"-sektionen. Han er glad og stolt over, at THE SALVATION nu også er udtaget til verdens førende filmfestival:

– Jeg har elsket westerns siden jeg var barn. At lave THE SALVATION har været som at genskabe en fantasi fra min barndom om en verden, der på alle måder var fjern fra mit eget liv. At filmen nu er en del af hovedprogrammet i Cannes er en kæmpe ære og mere end en barnedrøm, der er blevet til virkelighed, udtaler Kristian Levring.

Med THE SALVATION er det fjerde gang på seks år, at Mads Mikkelsen spiller hovedrollen i en film, der er blevet vist i "Official Selection" på filmfestivalen i Cannes (efter Coco Chanel & Igor Stravinsky i 2009, Jagten i 2012 og den franske Michael Kohlhaas sidste år). Han udtaler:

– En western lavet af en dansker, som lander i Cannes, er ikke bare en overraskelse, men en drengedrøm for Kristian. Super stolt over at være med, og stolt af Kristian.

For filmens producer Sisse Graum Jørgensen er det tredje gang, at hun har en film med i det officielle program i Cannes. Første gang var som executive producer på Andrea Arnolds Red Road, der modtog Juryens Pris i 2006, og i 2012 var hun producer på Jagten, som tog festivalen med storm og bl.a. hjemtog prisen for Bedste Mandlige Skuespiller til Mads Mikkelsen. Nu skal Sisse Graum Jørgensen tilbage til Cannes, og hun er lykkelig for, at filmfestivalen har inviteret Kristian Levring igen.

– Det er en fantastisk drøm for Kristian Levring at få lov til at lave en danskproduceret western i kæmpeformat. Den her film har været en lidenskab for ham at lave, og det glæder både mig personligt og hele Zentropa fantastisk meget, at festivalledelsen er faldet for THE SALVATION og har valgt at give den så flot en placering, udtaler Sisse Graum Jørgensen.

Internationalt stjernecast
THE SALVATION har - foruden Mads Mikkelsen i hovedrollen - et internationalt stjernecast i de bærende roller, bl.a. Eva Green, Jeffrey Dean Morgan, Eric Cantona, Mikael Persbrandt, Jonathan Pryce, Michael Raymond-James og danske Nanna Øland Fabricius (Oh Land). Det er en engelsksproget film, men der tales også dansk. Den blev optaget på location i Sydafrika i foråret og sommeren 2013.

Ny premieredato
På grund af udtagelsen til filmfestivalen i Cannes flyttes den danske biografpremiere fra efteråret frem til umiddelbart efter verdenspremieren. Den præcise premieredato offentliggøres om få dage. Filmen distribueres herhjemme af Nordisk Film Biografdistribution, og internationalt salg varetages af TrustNordisk.

Handlingen
THE SALVATION er en hyldest til den klassiske western med inspiration fra de nordiske sagaer. Det er en episk fortælling om knuste drømme, forlist kærlighed og hævn.

1870'erne i hjertet af USA blandt nybyggere og lovløse. Den danske emigrant John (Mads Mikkelsen) har ventet i årevis på at få sin kone og søn til USA. Da det endelig sker, bliver de kort efter deres ankomst udsat for en forfærdelig forbrydelse. I sorg og afmagt slår John gerningsmanden ihjel. En hævn der slipper brutale kræfter løs. Gerningsmandens bror er den nådesløse oberst Delarue, som terroriserer byen Black Creek og ikke skyr nogen midler for at hævne sin bror. Forrådt og udstødt af lokalsamfundet må John forvandle sig fra en fredelig nybygger til en frygtløs kriger for at frelse byen og finde fred.