f-c3-b8rfrosten-tokyo-web

TO INTERNATIONALE PRISER TIL DANSK FILM I JAPAN

05.11.2018

Skuespiller Jesper Christensen og filminstruktør Michael Noer modtog i dag fornem hæder på Tokyo International Filmfestival for filmen FØR FROSTEN som får dansk premiere i januar 2019.

Selvom der stadig er et par måneder til Danmarkspremieren på Michael Noers film FØR FROSTEN, så går filmen i øjeblikket sin sikre hædersgang på store internationale filmfestivaller rundt om i verden, hvor den vækker stor opmærksomhed. Fredag morgen modtog filmens hovedrolle, skuespiller Jesper Christensen, prisen for bedste mandlige skuespiller og kort efter modtog filminstruktør Michael Noer juryens pris for en film, som på alle måder har betaget det japanske publikum.

I filmen, som udspiller sig på landet i 1850’ernes Danmark, spiller Jesper Christensen rollen som den fattige bonde, der kæmper for at holde sammen på dagen og vejen i en tid, hvor armod og fattigdom herskede. Efter en fejlslagen høst og udsigten til en lang bidende vinter, er han tvunget til at udtænke en plan, hvis han og familien skal overleve de næste mange lange måneder. Derfor slår han en god god og udspekuleret handel af med den nærliggende storbonde på nabogården. Men planen får uhyggelige konsekvenser for både ham og hans familie.

For bare to uger siden løb Jesper Christensen også med hovedprisen på Chicago International Filmfestival og med overvældende anmeldelser i de internationale filmmagasiner, - nu kan både han og Michael Noer konstatere, at filmen også har grebet det japanske publikum.

FØR FROSTEN får dansk biografpremiere 10. januar 2019 i Biografklub Danmark. Filmen er instrueret af Michael Noer og skrevet i samarbejde med Jesper Fink, produceret af Nordisk Film Productions v. producer Matilda Appelin, Rene Ezra og Tomas Radoor med støtte fra Det Danske Filminstitut og Danmarks Radio DR.