journal64-henrik-ohsten-web

Teasertrailer til JOURNAL 64 offentliggjort i dag!

20.06.2018

Uhyggen rykker tættere på. Om tre en halv måned er der biografpremiere på årets mest ventede danske film: JOURNAL 64. Her kan publikum for allersidste gang opleve Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares i de ikoniske roller som Carl Mørck og Assad. Det er Zentropas fjerde og sidste film i Jussi Adler-Olsens populære serie om Afdeling Q.

En central del af filmens handling udspringer på det historiske (og berygtede) pigehjem på Sprogø i Storebælt, hvor en del af optagelserne til filmen har fundet sted.

I forrige uge offentliggjorde Zentropa og Nordisk Film Distribution et bagom-klip fra filmen, som er blevet en kæmpestor viral succes og vist næsten 900.000 gange på sociale og digitale medier. I dag offentliggøres teasertraileren til filmen, hvor publikum får et første skræmmende kig ind i den verden, der gemmer sig i JOURNAL 64…

Filmens handling

Nogle håndværkere gør en uhyggelig opdagelse i en ældre københavnsk lejlighed: Bag en falsk mur i lejligheden finder de tre mumificerede lig siddende omkring et spisebord med en ledig plads klar. Kriminalkommissær Carl Mørck og hans assistent Assad i Afdeling Q bliver sat til at finde ud af, hvem mumierne er og hvem den fjerde plads er tiltænkt. Carl og Assad sætter jagten ind på lejlighedens beboer og finder spor tilbage til den berygtede kvindeanstalt på Sprogø, hvor misrøgt og lægelige forsøg med tvangssterilisering var en fast del af hverdagen for de anbragte, såkaldt utugtige piger. Rædslerne på Sprogø er et overstået kapitel i Danmarkshistorien, men der dukker personer op, som siger, at eksperimenterne er fortsat helt op i vores tid. Carl og Assad indleder et kapløb mod tiden for at forhindre nye mord og overgreb. 

Stjernebesat cast

Foruden Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares medvirker et stort og stærkt stjernecast inkl. Søren Pilmark, Johanne Louise Schmidt, Nicolas Bro, Elliott Crosset Hove, Anders Hove, Fanny Leander Bornedal, Clara Rosager, Nastja Arcel og Anders Juul m.fl. På den allersidste Afdeling Q-film af Zentropa er det Christoffer Boe, der sidder i instruktørstolen, mens manuskriptet er skabt af Bo Hr. Hansen, Nikolaj Arcel og Mikkel Nørgaard. 

2,2 mio. solgte biografbilletter

Med 2,2 mio. solgte biografbilletter til de tre første Afdeling Q-film Kvinden i buret (2013), Fasandræberne (2014) og Flaskepost fra P (2016) er der enorme forventninger til JOURNAL 64, som må formodes at blive årets helt store danske biograffilm. 

JOURNAL 64 er produceret af Zentropa i samarbejde med TV 2 Danmark, ZDF German Television Network, ZDF Enterprises, TV4 Sverige, TV 2 Norge og i samproduktion med Film i Väst med støtte fra Det Danske Filminstitut / Markedsordningen, Deutscher Filmförderfonds, Filmförderung Hamburg Schleswig-Holstein, Nordmedia – Film- und Mediengesellschaft Niedersachsen/Bremen samt med udviklingsstøtte fra Creative Europe Programme – Media of the European Union.

JOURNAL 64 distribueres herhjemme af Nordisk Film Distribution, mens det internationale salg varetages af TrustNordisk. Filmen har et budget på 38,2 mio. kr. og får premiere den 4. oktober 2018.