eliten

Thomas Daneskovs ELITEN på DR3 14. april kl. 20.00

14.04.2015

Filmen, som skildrer en gruppe unge kunstneres grænse- og meningssøgende adfærd, er med i kapløbet om den prestigefyldte New Talent Grand PIX på dette års CPH PIX Film Festival.

Handlingen
ELITEN portrætterer en flok unge grænsesøgende originaler og upcoming kunstnere, der alle prøver at finde deres egen stemme – i en slotsvilla i Jylland. I jagten på evig ungdom opbygger forfatteren Carl og hans kunstervenner sig et dekadent liv i det store palæ, og med deres grænsesøgende adfærd forsøger de at finde en mening med det hele. Det fører til en endeløs fest, som udfordrer både kollektivet og kunsten. Hvad der sker på palæet, bliver på palæet – men det ender også i den roman, som Carl er ved at skrive. En roman om tilværelsens absolutte grænse, hvor hans venner leverer kildematerialet.

Filmholdet
Instruktørtalentet Thomas Daneskovs debutspillefilm, ELITEN, emmer af dansk iværksætterånd. Det er både Daneskov og det tekniske holds første spillefilm, den er produceret uden for det danske støttesystem og ingen af de medvirkende er professionelle skuespillere.

Instruktør: Thomas Daneskov (Vinder af EKKO Shortlist Awards 2014)
Producer: Lina Flint
Manuskript: Emil Nygaard Albertsen & Thomas Daneskov
Fotograf: Jasper Spanning
Klipper: Carla Luffe

Skuespillere: Nikolaj Bæk, Ali Sivandi, Thomas Persson, Casper Morilla, Mads Reuther og Shelly Levy.

Finansiering
Den Vestdanske Filmpulje, Aktive Unge Puljen, private investorer, RedRental, Filmgear, Nordisk Film ShortCut, Bacon CPH.
Budget: 2.000.000 DKK

Spilletider og billetter
Tirsdag d. 14. april kl. 20.00 på DR3
Tirsdag d. 14. april kl. 21.30 i Dagmar Biografen (CPH PIX)
Lørdag d. 18. april kl. 17.30 i Empire Bio (CPH PIX)