Logo

RSS Print

To danskere ombord på Biers amerikanske kærlighedsdrama SERENA

Både Kim Bodnia og David Dencik har fået markante roller i Susanne Biers stort anlagte periodefilm, der netop har startet optagelser i Prag.

  • Jennifer Lawrence og Bradley Cooper

    Jennifer Lawrence og Bradley Cooper

Susanne Biers med spænding imødesete amerikanske spillefilm SERENA med de to stjerner Bradley Cooper (Tømmermænd i Vegas, Tømmermænd i Thailand, The A-Team og Limitless) og Jennifer Lawrence (The Hunger Games, Winter's Bone og X-Files: First Class) i hovedrollerne, får nu også dansk islæt foran kameraet. Kim Bodnia og David Dencik skal begge medvirke i centrale roller i filmen, hvor de udover Bradley Cooper og Jennifer Lawrence som medspillere, også skal dele scener med stærke navne som Toby Jones (Tinker Tailor Soldier Spy, The Hunger Games, Frost/Nixon og Harry Potter-filmene) og Rhys Ifans (Notting Hill, Harry Potter og Dødsregalierne og skurk i den kommende The Amazing Spider-Man).

David Dencik har inden for de seneste måneder kunnet ses i store internationale produktioner som Steven Spielbergs War Horse, David Finchers The Girl With the Dragon Tattoo og Thomas Alfredsons Tinker Tailor Soldier Spy, og med rollen i SERENA har han fået en ny stor rolle i en international film med stjernenavne på plakaten. For Kim Bodnia er Susanne Biers amerikanske storfilm et skridt i en helt ny retning. Han har i snart 20 år været en af de største stjerner herhjemme, men nu er han for første gang med i en stor amerikansk produktion.

Susanne Bier er stolt over, at hendes amerikanske film nu også får danske skuespillere på rollelisten. Hun udtaler:

"Jeg kunne jo have valgt mellem hundredvis af amerikanske skuespillere, men for mig har både David Dencik og Kim Bodnia en helt særlig udstråling som passer rigtig godt til SERENA. De er farlige og uforudsigelige på en intelligent måde, og de kan være med til at give filmen lige præcis den kant som jeg mener en stor amerikansk periodefilm har brug for."

SERENA er baseret på Ron Rashs amerikanske roman af samme navn fra 2008 og foregår i North Carolina i årene 1929 og 1930. Med de mægtige skove som dramatisk bagtæppe bliver SERENA en både episk , romantisk og nervepirrende fortælling om store drømme, magt der korrumperer og altfortærende begær, grådighed og jalousi.

SERENA optages i Prag og er Susanne Biers største produktion til dato. Filmen har et prisskilt på godt 100 mio. kr. og optages i et enormt skovområde med over 200 personer på settet. Susanne Bier udtaler:

"Det er det vildeste jeg nogensinde har prøvet - og den klart største instruktørmæssige udfordring til dato. Både teknisk, dramaturgisk og logistisk er der så meget at holde styr på, når man optager en amerikansk periodefilm i Tjekkiet med flere hundrede tjekkiske statister på settet, væltende træer overalt og store, dyre sætstykker. Men det er vildt spændende, og der er en fantastisk go stemning på hele holdet, så det er en virkelig stor oplevelse at stå med denne kæmpeproduktion i Tjekkiet."

Optagelserne til SERENA forventes afsluttet ca. 1. juli. Filmen får amerikansk og dansk premiere i efteråret 2013. Herhjemme distribueres den af Nordisk Film Biografdistribution.

Inden SERENA har Susanne Bier premiere på sin næste danske film, den romantiske komedie DEN SKALDEDE FRISØR som i øvrigt også har Kim Bodnia på rollelisten. Den har premiere 30. august i år og har Pierce Brosnan og Trine Dyrholm i hovedrollerne samt – foruden Kim Bodnia – Paprika Steen, Christiane Schaumburg-Müller, Molly Egelind, Sebastian Jessen, Bodil Jørgensen og mange flere på rollelisten.