Logo

RSS Print

Trailer og plakat ude nu til KARTELLET

Charlotte Sachs Bostrups nye spillefilm, Kartellet, er baseret på virkelige hændelser, og fortæller om  korruption, ulovlige prisaftaler og mafialignende metoder i store dele af den danske byggebranche.

Et ”skjult” problem, der har plaget og stadig plager den og andre brancher her i landet, og som årligt koster samfundet og borgerne trecifrede millionbeløb.

Filmen handler om en ihærdig iværksætters kamp mod en korrumperet overmagt med hele sit eksistensgrundlag som indsats. Det er et nutidigt drama, der stiller skarpt på moral, etik og korruption i toppen af dansk erhvervsliv, og er samtidig en menneskelig skildring af en idealist og hans familie, der kommer til at betale dyrt for hans modstand mod det ulovlige kartel.Den unge driftige entreprenør, Lars Halbo (Anders W. Berthelsen) vender tilbage til Danmark efter en karriere i udlandet og overtager faderens el og VVS firma. Da han begynder at vinde markedsandele og nægter at indgå ulovlige prisaftaler med de store såkaldt ”respektable” firmaer, begynder en magtkamp, hvor både han, firmaet og hans familie, får branche-bossernes barske metoder at føle. Det er historien om den lille mand, der kommer i klemme i et brutalt spil om store millionfortjenester.
 
Det, der sker i Kartellet, er sket - og sker stadig - i vores lille ellers så tilforladelige og ordentlige land. Historien er blevet til med udgangspunkt i virkelige begivenheder, afdækket gennem grundig research og interviews med ofre, journalister og bagmandpolitiet.
 
Indtil for nyligt blev firmaerne straffet med bøder, og ingen kunne holdes personligt ansvarlige, når der faldt dom i kartelsager. Først i år har Folketinget, efter årelangt pres fra bagmandspolitiet, vedtaget en ændring af konkurrenceloven, så der fra 1. marts 2013 kan gives fængselsstraf på op til 6 år for ulovlig karteldannelse.