photo-henrik-ohsten-flaskepost-fra-p-still04-20150526-zen-fp-0289

Traileren er klar til FLASKEPOST FRA P

20.01.2016

Nu er der under to måneder til danmarkspremieren, den 3. marts, på årets mest imødesete danske biograffilm: FLASKEPOST FRA P, som er Zentropas tredje film i serien om Carl Mørck og hans assistent Assad, de to efterforskere fra Afdeling Q. Og i dag kan forventningsfulde fans og publikummer se filmens officielle trailer.

Traileren præsenterer den sitrende og nervepirrende jagt efter to kidnappede børn, som Carl og Assad er på sporet af, og traileren afslører, at filmen vil byde på masser af action, spænding og drama.

Se traileren her.

En film om at tro – og ikke at tro
FLASKEPOST FRA P er instrueret af norske Hans Petter Moland, og filmen tager et af livets helt centrale temaer under behandling:

"FLASKEPOST FRA P handler om tro – og manglen på tro. Det er en historie om kollegaer, som aldrig har snakket om, hvad de mener privat, om religion og livssyn. Pludselig bliver deres private meninger vigtige i en efterforskning," fortæller Hans Petter Moland og fortsætter:

"Filmen bevæger sig mellem religiøse og økonomiske klasser. Det bliver en arena for møder mellem mennesker, som lever i parallelle virkeligheder i et moderne europæisk samfund. Om dybt troende og en ny underklasse i Udkantsdanmark, overset og ignoreret af resten af samfundet".

De to første film i Jussi Adler-Olsens bestseller-serie om Afdeling Q, Kvinden i buret og Fasandræberne fra 2013 og 2014, blev to store biografsucceser. Den første film Kvinden i buret rundede 724.000 solgte biografbilletter, og Fasandræberne toppede med 764.000 solgte billetter herhjemme.

Filmens handling
Søskendeparret Samuel og Magdalena, som er opvokset i en religiøs menighed i Danmark, forsvinder pludseligt. Og på Københavns Politigård dukker en 8 år gammel flaskepost op med et råb om hjælp fra en dreng i fangenskab.

Carl Mørck og hans assistent Assad fra politiets Afdeling Q finder hurtigt ud af, at der er en forbindelse mellem de to sager, og det lykkes dem at grave sig ind i det religiøse samfund og komme på sporet af en mand, der trækker et årelangt spor af bortførelser og mord efter sig.

Mord som aldrig er blevet anmeldt, da han angiveligt hver gang bortfører to børn fra meget religiøse familier, slår det ene barn ihjel og kræver tavshed og en stor løsesum for det andet.

Tiden er knap, og i jagten på at finde børnene før det er for sent må Carl Mørck sande, at det at tro på noget er tæt forbundet med livet og døden.

Nye og gamle navne
Nikolaj Lie Kaas, Fares Fares og Johanne Louise Schmidt er tilbage i rollerne som henholdsvis Carl Mørck, Assad og Rose. Der er også gensyn med Søren Pilmark som Marcus Jacobsen, mens Jakob Oftebro (1864, Guldkysten) er ny i rollen som Pasgård. Ny er også Pål Sverre Hagen (Thor Heyerdahl i den Oscar-nominerede biografsucces Kon-tiki) som den uhyggelige mand, der kalder sig Johannes. I rollerne som forældreparret Elias og Rakel, hvis børn forsvinder sporløst, ses Jacob Lohmann (Kapgang, Forbrydelsen, Klumpfisken, Norskov) og Amanda Collin (Ækte vare, For det fælles bedste).

Hans Petter Moland har tidligere instrueret bl.a. Kraftidioten (2014) og En ganske rar mand (2010). Filmen har manuskript af Nikolaj Arcel, der også leverede manuskriptet til de to forgangne storsuccesser Kvinden i buret (2013) og Fasandræberne (2014).

Filmen er produceret af Zentropa i samarbejde med TV 2 Danmark, ZDF German Television Network, ZDF Enterprises, TV4 Sverige, TV 2 Norge og i samproduktion med Film Väst. Med støtte fra Det Danske Filminstitut / Markedsordningen, Eurimages, Deutscher Filmförderfonds, Filmförderung Hamburg Schleswig-Holstein, Norsk Filminstitutt, Nordisk Film & TV Fond og Filmförderungsanstalt, samt udviklingsstøtte fra Media programmet.

Filmen har et budget på 39,5 mio. kr. og den distribueres af Nordisk Film Distribution herhjemme, mens det internationale salg varetages af TrustNordisk.