vildheks-web

Traileren fra årets store danske eventyrfilm VILDHEKS er landet!

12.07.2018

Se traileren fra årets store danske eventyrfilm for hele familien, VILDHEKS.

Eventyrfilmen VILDHEKS, der er baseret på Lene Kaaberbøls vildt populære bogserie af samme navn, får biografpremiere op til efterårsferien d. 11. oktober i år og distribueres af Nordisk Film DIstribution. 

Handlingen

VILDHEKS er baseret på de første tre bøger i serien om pigen Clara, der finder ud af, at hun tilhører en gammel slægt af vildhekse med en helt speciel kontakt til den vilde natur og dyr. 

12-årige Clara er en helt almindelig pige, der bor i byen, går i skole og hænger ud med sin bedste ven, Oscar. En dag bliver Clara angrebet af en stor, sort kat, og med ét forandres hendes almindelige liv for altid. Da Clara bliver alvorligt syg med kattefeber, beslutter hendes mor at tage Clara med ud til sin søster Isa. Isa er en vildheks, som bor langt ude i skoven med sin hund, Tumpe, og sin vildven, uglen Tutu. 

Ude hos Isa finder Clara ud af, at hun også er vildheks, og at den sorte kat er hendes vildven og beskytter. Da hendes vildven bliver bortført af den onde heks Kimæra, beslutter Clara sig for at tage ud på en farefuld rejse, hvor hun må bruge sine nye evner for at overvinde de onde kræfter og bevise overfor sig selv, at hun ikke længere er en almindelig pige, men en vaskeægte vildheks. 

VILDHEKS er en storslået dansk eventyrfilm, hvor seje hekse og magiske dyr inviterer hele familien med på en spændende og underholdende rejse ud i den eventyrlige natur og ind i den vilde verden. 

Holdet foran og bag kameraet

I det store persongalleri kan publikum bl.a. glæde sig til at møde debutanten Gerda Lie Kaas som Clara, Sonja Richter spiller Moster Isa, og i øvrige roller ses bl.a. Signe Egholm Olsen, Kirsten Olesen og May Simón Lifschitz som den onde heks Kimæra. 

Kaspar Munk er filmens instruktør, mens manuskriptet er skrevet af Bo Hr. Hansen, Poul Berg og Kaspar Munk. Adam Wallensten er fotograf, og Sabine Hviid er production designer. 

VILDHEKS er produceret af Stinna Lassen og Anni Faurbye Fernandez for Good Company Films i co-produktion med Yellow Bird (Sverige), Cinenord Kidstory (Norge), Proton On-Demand (Ungarn), Nevision (UK) samt The Gentlemen Broncos, FilmGEAR, MAAN Rental og ACT3. 

Filmen distribueres i Skandinavien af Nordisk Film Distribution, mens TrustNordisk varetager det internationale salg. Filmen er produceret i samarbejde med TV 2 Danmark og NRK og er støttet af Det Danske Filminstitut, Det Norske Filminstitut, Nordisk Film & TV Fond samt Eurimages.