moedregruppen

Traileren til Zentropas komedie MØDREGRUPPEN er offentliggjort!

21.12.2018

Så er nedtællingen for alvor begyndt til Zentropas store danske feelgood-komedie MØDREGRUPPEN, der har biografpremiere 7. februar. I dag løftes sløret for filmens trailer, og her får publikum for første gang en smagsprøve på nogle af alle de prøvelser den nybagte mor Line og hendes nye mødregruppe møder undervejs i filmen.

Handlingen

I Hong Kong lever den nybagte mor Line det vilde jetsetliv sammen med manden Bjørn, som er direktør for familiens internationale virksomhed. Da Line opdager, at Bjørn har en affære med deres filippinske barnepige, rejser hun i raseri til det sidste sted Bjørn vil lede - den sydfynske hjemby. Hvad der blot skal være et kortvarigt ophold, bliver en længere rejse hjem til rødderne, den indebrændte keramikerkusine Maja og mødet med en sprudlende mødregruppe. Bjørn lukker for alle Lines midler og truer med at tage sønnen fra hende. Line står til at miste alt, og samtidig rammer hverdagens praktiske udfordringer og fordommene om livet i provinsen. Sammen med mødregruppen og den fortørnede kusine, tager Line kampen op mod grød, gylp, gæld og trusler fra en magtfuld ægtemand.

MØDREGRUPPEN er en sjov og livsbekræftende komedie om en forkælet overklassekvinde som tvinges tilbage til provinsrødderne, hvor hun må smøge ærmerne op, men omsider får mulighed for at finde sig selv. 

Holdet bag ved og foran kameraet

MØDREGRUPPEN instrueres af Charlotte Sachs Bostrup efter manuskript af komikeren og manuskriptforfatter Christina Sederqvist. Filmen har Danica Curcic i hovedrollen som Line,  Anders W. Berthelsen er hendes mand Bjørn, Julie Agnete Vang spiller kusinen Maja, og Lærke Winther, Martin Buch, Marijana Jankovic og Stephanie León udgør  resten af mødregruppen. I andre roller medvirker bl.a.  Martin Høgsted, Henning Valin, Henrik Birch og Ditte Hansen.

MØDREGRUPPEN er produceret af Zentropa Entertainments3 v/ Sisse Graum Jørgensen og Ann-Alicia Thunbo Ilskov. Det var Sisse Graum Jørgensen, som producerede Zentropas seneste komedie, Susanne Biers megasucces Den skaldede frisør fra 2012, og selskabet har også stået bag kæmpe komediesucceser som Italiensk for begyndere fra år 2000 og Klovn the Movie fra 2010 samt de fire Afdeling Q-film. 

MØDREGRUPPEN er produceret med støtte fra Det Danske Filminstitut / Markedsordningen og fra TV 2 DANMARK samt produceret med støtte fra FilmFyn v/Bo Damgaard og The Media Programme of the European Union. Nordisk distribution i samarbejde med Nordisk Film Biografdistribution.