Logo

RSS Print

Troels Lyby og Mikkel Boe Følsgaard med i KVINDEN I BURET

Optagelserne til Zentropas med spænding ventede filmatisering af Jussi Adler-Olsens bestseller KVINDEN I BURET er i fuld gang, og en række af hovednavnene har allerede været offentliggjort. Nu kan Zentropa tilføje endnu to navne til den allerede prominente rolleliste: Troels Lyby og den unge stjernekomet Mikkel Boe Følsgaard.

  • Mikkel Boe Følsgaard fik i foråret en af de mest formidable spillefilmsdebuter herhjemme i nyere tid, da han bragede igennem i rollen som Kong Christian 7. i Nikolaj Arcels storfilm En Kongelig Affære. Foto: Jiri Hanzn

    Mikkel Boe Følsgaard fik i foråret en af de mest formidable spillefilmsdebuter herhjemme i nyere tid, da han bragede igennem i rollen som Kong Christian 7. i Nikolaj Arcels storfilm En Kongelig Affære. Foto: Jiri Hanzn

Troels Lyby har fået rollen som Hardy, Carl Mørcks invaliderede makker. Hardy blev hårdt såret og mistede sin førlighed under en opgave med Carl, og Hardy fungerer både i KVINDEN OG BURET og de efterfølgende film som Carls dårlige samvittighed. Troels Lyby havde sidste år kæmpe succes med komedien Klassefesten og er lige nu i gang med prøverne på den stort anlagte Beatles-teaterkoncert Hey Jude i Forum.

Mikkel Boe Følsgaard spiller Merethe Lynggaards hjerneskadede lillebror Uffe, som har en meget central rolle i KVINDEN I BURET. Mikkel Boe Følsgaard fik i foråret en af de mest formidable spillefilmsdebuter herhjemme i nyere tid, da han bragede igennem i rollen som Kong Christian 7. i Nikolaj Arcels megasucces og mange gange prisbelønnede storfilm En Kongelig Affære. Som den første danske mandlige skuespiller nogensinde modtog han prisen for Bedste Skuespiller på Berlin Film Festival, og både herhjemme og i førende medier fra hele verden modtog han fantastiske anmeldelser for sin præstation. Ved siden af KVINDEN I BURET er han også ved at indspille DR-serien Arven efter Veronika, og til foråret er han desuden aktuel på Aveny-T i forestillingen Det Virkelige Liv 2 instrueret af Katrine Wiedemann.

Det øvrige cast
I forvejen har det været offentliggjort, at Nikolaj Lie Kaas spiller vicekriminalkommissær Carl Mørck, Fares Fares er hans nye makker Assad, Sonja Richter spiller den tilfangetagne politiker Merete Lynggaard, og i rollen som drabschef Marcus Jacobsen ses Søren Pilmark. Blandt filmens øvrige medvirkende kan nævnes Rasmus Botoft, Patricia Schumann og Marijana Jankovic

Optagelserne til KVINDEN I BURET begyndte i starten af oktober og har fundet sted over hele landet, bl.a. i København, Allerød, på Bornholm, samt enkelte optagelser i Sverige og Nordtyskland. Filmen får biografpremiere næste efterår og bliver den første af fire spillefilm om Afdeling Q. Efter KVINDEN I BURET er det planen, at filmene bliver en årligt tilbagevendende filmbegivenhed med forventet premiere på de tre efterfølgende film i slutningen af henholdsvis 2014, 2015 og 2016.

KVINDEN I BURET instrueres af Mikkel Nørgaard (instruktør af bl.a. Klovn the Movie, Klovn-serien samt afsnit af Anna Pihl og Borgen). Universet til de fire film er skabt af Mikkel Nørgaard og Nikolaj Arcel, som har skrevet manuskriptet. Alle fire film produceres af Zentropa ved producer Louise Vesth.