Logo

RSS Print

Twilight viser tænder og banker Bond i biograferne

Sidste kapitel, The Twilight Saga: Breaking Dawn, Del 2, der havde biografpremiere i torsdags, d. 15. november, har i løbet af weekenden skubbet selveste James Bond væk fra toppen af biografernes hitlister!

Gigantisk biografsucces

Twilight Saga: Breaking Dawn, Del 2 er gået direkte ind på en førsteplads på biografernes filmhitliste og har samtidig opnået den næststørste åbnings weekend i 2012, kun slået af James Bondfilmen Skyfall.

Filmen solgte i weekenden 150.460 billetter (excl. snigpremierer), og har således forvist Bond fra førstepladsen på biografernes hitlister og med snigpremierer har den i alt solgt 163.427 billetter.

Premiereweekendens tal overgår også langt samtlige tidligere Twilight-films premierer og den træder desuden ind på biografenes mest prestigiøse Top 10 liste med den 10. bedst sælgende premiereweekend i de danske biografer nogensinde (excl. snigpremierer).

"Twilight serien er for hver film blevet større og større med en dedikeret og hele tiden voksende fanskare. Den foregående, Breaking Dawn 1 solgte 128.668 billetter i første weekend (155.451 incl. snig premierer), og med Breaking Dawn 2's fantastiske åbningresultat, tyder alt på at den seneste og sidste film i serien vil blive den bedst sælgende af dem alle", siger Jan Lehmann, direktør i Nordisk Film Distribution.

Tøser tænder på (hug) tænder

Hver eneste af de foregående film i Twilight serien har ledt hen til præcis dette øjeblik! Dette sidste og meget ventede kapitel i The Twilight Saga, der er instrueret af den Oscar® vindende instruktør, Bill Condon, sætter endelig et punktum for historien og opklarer de sidste hemmeligheder og mysterier i den episk romantiske serie, der har tryllebundet millioner af fans over hele verden. I The Twilight Saga: Breaking Dawn, Del 2, vågner Bella (Kristen Stewart) forvandlet op – hun er ikke alene blevet mor, men også – endelig – vampyr. Mens hendes elskede mand, Edward (Robert Pattinson) nyder at se hendes ikke længere helt så sarte skønhed, utrolige hurtighed og graciøse bevægelser, har den nyfødte Bella aldrig følt sig mere i live. Men hun er samtidig en smule bekymret over, at hendes bedste ven, Jacob Black (Taylor Lautner), har knyttet sig egen skæbne uløseligt til hendes og Edwards exceptionelle datter, Renesmee (Mackenzie Foy). Deres elskede datter fuldender deres allerdybeste ønsker og nye familielykke, men netop Renesmee bliver – uvidende – til den katalysator, der truer med at udslette dem alle ...

The Twilight Saga: Breaking Dawn Part 2, er instrueret af Bill Condon, produceret af Wyck Godfrey, Karen Rosenfelt, Stephenie Meyer og baseret på bogen "Breaking Dawn" (DK: "Daggry") af Stephenie Meyer, med manuskript af Melissa Rosenberg Og Kristen Stewart, Robert Pattinson og Taylor Lautner i hovedrollerne.