under-sandet-fotograf-camilla-hjelm-knudsen

UNDER SANDET får verdenspremiere på Toronto Filmfestival

13.08.2015

Den danske film UNDER SANDET af Martin Zandvliet åbner konkurrenceprogrammet på årets store filmfestival TIFF, Toronto.

Den internationale filmfestival TIFF, Toronto Filmfestival, en af verdens fem største og vigtigste filmfestivaler, har netop offentliggjort at den danske storfilm UNDER SANDET skrevet og instrueret af Martin Zandvliet har fået den store ære at være udtaget til at åbne festivalens prestigefyldte konkurrenceprogram.
 
UNDER SANDET, som lanceres under den engelske titel LAND OF MINE, dækker over et hidtil ufortalt kapitel af den danske efterkrigstidshistorie. Den tager sin begyndelse, da en engelsk konvoj overdrager hundreder af helt unge tyske krigsfanger i danskernes varetægt i maj ‘45. De skal fjerne de to millioner landminer, som den tyske besættelseshær har gravet ned i sandet langs den jyske vestkyst.
Den danske sergent, Carl Leopold Rasmussen (spilles af Roland Møller), har kommandoen over den tyske deling. Igennem fem lange krigsår har han ligesom danskerne oparbejdet en indestængt vrede mod besættelsesmagten. Nu får han til opgave at føre drengene igennem en mission der kan koste dem alle livet. For Carl bliver det ikke bare kampen om liv og død, men om had, forsoning og tilgivelse.
 
Filmfestivalen som er et af Nordamerikas mest eftertragtede filmmarkeder præsenterer i år en hovedkonkurrence og dermed tager festivalen et skridt yderligere mod toppen blandt verdens vigtigste filmbegivenheder. Den danske film UNDER SANDET deltager i et konkurrenceprogram mellem tolv stærkt instruktør-prægede internationale film og får sin internationale premiere torsdag 10. september I Torontos smukke, gamle Elgin biograf med plads til 1400 publikummer.
 
- Med udtagelsen af filmen som åbningsfilm i festivalens konkurrenceprogram, understreger festivalledelsen, at UNDER SANDET har et stort universelt potentiale trods dens stærke baggrund i danske historiske kendsgerninger. Filmen rummer en problematik som appellerer til et internationalt publikum og når en anerkendt festival som TIFF fremhæver, at filmen er i stand til at bringe publikum helt ud på sædekanten, så stiller det store forventninger til et gedigent internationalt marked, udtaler filmens producent Mikael Rieks.
 
Det danske biografpublikum må væbne sig med tålmodighed, for filmen får først dansk premiere 3. december 2015.